Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικός Κόσμος

Η αυθεντία για τον Λεονάρντο

Ο πλέον ειδικός στην ανάλυση έργων του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ιταλός καθηγητής Maurizio Seracini, θα μιλήσει σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: ο Ανθρωπος, ο Εφευρέτης, η Ιδιοφυΐα». Η πιο γνωστή έρευνα του Seracini είναι η πάνω από τριάντα χρόνια αναζήτηση του χαμένου πίνακα του Ντα Βίντσι «Η μάχη του Anghiari», έργο τρεις φορές μεγαλύτερο από τον «Μυστικό Δείπνο». Στις 6 μ.μ. Πειραιώς 254.

Σινεμά

Οσκαρ Ουάιλντ και Κεν Λόουτς

Ο «Εγωιστής γίγαντας», το παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, ενέπνευσε μια ταινία για μεγάλους, στην οποία πρωταγωνιστούν δύο 13χρονα παιδιά, ο Αρμπορ και ο Σουίφτι, που βιάζονται να μεγαλώσουν. Σήμερα, στη θέση του κήπου του γίγαντα του παραμυθιού υπάρχει μια μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων. Ο Αρμπορ και ο Σουίφτι το σκάνε από το σχολείο για να μαζέψουν σκραπ και να το πουλήσουν. Το φιλμ της Βρετανίδας Κλίο Μπάρναρντ φέρνει τη φαντασία του Οσκαρ Ουάιλντ κοντά στον ρεαλισμό του Κεν Λόουτς.

Μουσική

Τetraktys στη Στέγη

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα σύνολα μουσικής δωματίου, με ειδίκευση σε έργα του 20ού και 21ου αιώνα, το Tetraktys δίνει απόψε (9 μ.μ.) συναυλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού). Οι Tetraktys –Γιώργος Παναγιωτίδης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Ali Basegmezler (βιόλα), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο)– θα ερμηνεύσουν Σοστακόβιτς και Pascal Dusapin.

Beton 7

Γερμανική animation σε διαφημίσεις

Διαφημιστικά φιλμάκια, που προβλήθηκαν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το 1945 έως το 1957 και στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το διάστημα 1960 με 1963, αλλά και πιο πρόσφατα μουσικά βίντεο, θα προβληθούν το Σάββατο στο Beton7 (Πύδνας 7), στο πλαίσιο τις τελευταίας εκδήλωσης του αφιερώματος «Οταν τα σιγαρέτα και οι τάρανδοι χορεύουν. Γερμανική animation σε διαφημίσεις και μουσικά βίντεο 1909-2006». Ωρα έναρξης 6 μ.μ.

Την Κυριακή

Παραμύθια με μουσική στον Ιανό

Οι ιστορίες της αλεπούς, της χελώνας, του τζίτζικα και του μέρμηγκα, μια παιδική χορωδία, η ταλαντούχα μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα και πέντε σολίστες στο πιάνο, το τρομπόνι, το ακορντεόν, το κοντραμπάσο και τα τύμπανα. Δεν μπορείτε να πείτε, εξαιρετική συντροφιά. Πάρτε τα παιδιά σας αυτήν την Κυριακή και χαρίστε τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια όμορφη παράσταση με μουσική και παραμύθια στον Ιανό της Σταδίου. Στις 11 το πρωί και στις 2 μ.μ. (γενική είσοδος 10 ευρώ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή