«Λίμνη των κύκνων» σε νέα εκδοχή από την Εθνική Λυρική Σκηνή

«Λίμνη των κύκνων» σε νέα εκδοχή από την Εθνική Λυρική Σκηνή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών, η «Λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ανεβάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο (15/3) στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και οι επόμενες παραστάσεις στις 16, 18, 19, 21, 22 και 23 Μαρτίου.

Μετά τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» και τον «Καρυοθραύστη», ο Ρενάτο Τζανέλλα παρουσιάζει τη δική του εκδοχή στη «Λίμνη των Κύκνων». Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, ακολουθώντας τη ρομαντική παράδοση και τις καθοδηγητικές γραμμές της χορογραφίας των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ, ξαναέγραψε το λιμπρέτο της ιστορίας, διατηρώντας το δραματουργικό πλαίσιο του μπαλέτου. Σε αυτήν την ανατρεπτική εκδοχή της «Λίμνης των κύκνων» η μουσική του Τσαϊκόφσκι κυριαρχεί μαζί με τη λευκή ομορφιά των κύκνων και τη σκληρότητα της πραγματικής ζωής, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο έργο. Το κλασικό pas de deux της Γ΄ Πράξης συνυπάρχει με ένα σύγχρονο casting show, που θα αναδείξει τη νικήτρια νύφη του πρίγκιπα, με καλεσμένους εμβληματικές περσόνες της ποπ κουλτούρας.

Τα σκηνικά επιμελείται ο ίδιος ο Ρενάτο Τζανέλλα, ενώ τα κοστούμια υπογράφει η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη, δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της ως ενδυματολόγου στον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα». Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν οι Αιμιλία Γάσπαρη, Ευρυδίκη Ισαακίδου, Σταυρούλα Καμπουράκη, Ντανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος κ.ά. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή