Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Το βινύλιο επιστρέφει

Το τριήμερο 7-9/3 το βινύλιο επιστρέφει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με το τρίτο φεστιβάλ Vinyl is Back. Εκεί οι λάτρεις αυτού του ιδιαίτερου μέσου, που τα τελευταία χρόνια επανακάμπτει παγκοσμίως, μπορούν να διαλέξουν τα άλμπουμ τους, να προμηθευτούν αξεσουάρ ή και ένα νέο πικάπ. Στην έκθεση, συμμετέχουν καταστήματα δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες, αλλά και ιδιώτες συλλέκτες. Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν live εμφανίσεις συγκροτημάτων.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΛΕΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ

Εκθεση Μαν. Μπαμπούση

Μέχρι τις 22 Μαρτίου θα διαρκέσει η έκθεση του Μανώλη Μπαμπούση στην αίθουσα τέχνης της Ιλεάνας Τούντα (Αρματολών και Κλεφτών 48). Ο τίτλος της είναι «Εκτός σχεδίου» και ο φωτογράφος παρουσιάζει σχέδια, λήψεις και κείμενα του ιδίου, καθώς και μία βιντεοπροβολή, όλα σε μορφή μιας μεγάλης εγκατάστασης. Το κίνητρο του εικαστικού είναι να διερευνήσει συναισθήματα και σκέψεις γύρω από τη μνήμη και την απώλεια, λαμβάνοντας ερεθίσματα από τον δημόσιο χώρο.

ΘΕΑΤΡΟ

«Lapsus» στο «Προσωρινός»

Τι κρύβεται πίσω από τα… «Lapsus»; Απαντήσεις στο ερώτημα από αύριο στον θεατρικό χώρο «Προσωρινός», όπου κάνει πρεμιέρα η ομότιτλη θεατρική παράσταση, βασισμένη σε σημειώσεις της συγγραφέως Καίης Τσιτσέλη, που γράφτηκαν κυρίως στο τέλος της λογοτεχνικής της πορείας. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Σκευά. Πρωταγωνιστεί η Αμαλία Μουτούση. (Δεινοκράτους 13, Κολωνάκι,  6971-927.644).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Σπύρος Παν στο Θησείο

Κάθε Παρασκευή του Μάρτη στη μουσική σκηνή του βοτανοπωλείου «Παιώνια» στο Θησείο θα συναντούμε τον Σπύρο Παν, τον μοναδικό μουσικό στην Ελλάδα που παίζει hang drum, ένα νέο κρουστό όργανο που μοιάζει με μεταλλικό ιπτάμενο δίσκο και βγάζει τον πιο όμορφο ήχο που έχετε ακούσει ποτέ… Στην «Παιώνια» μπορούμε παράλληλα να απολαύσουμε τσάγια από όλο τον κόσμο! Εναρξη στις 9 μ.μ. με ελεύθερη συνεισφορά. Αμφικτύονος 12 και Πουλοπούλου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Μετά» από την Ομάδα 7

Μια in situ παράσταση για την Κυψέλη, που ξεκινά από την πλατεία Αμερικής και καταλήγει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με ενδιάμεσες στάσεις σε δρόμους και κτίρια της περιοχής, παρουσιάζει η Ομάδα 7 σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Βίκυς Μαστρογιάννη. Το «Μετά» αποτελεί την τελευταία πράξη του εγχειρήματος «Yapi – A very nice place», που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. (κρατήσεις στο τηλ. 213-00.40.496).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή