Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛΥΜΠΙΑ

«Βέρθερος», η νέα παραγωγή της Λυρικής

Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, ο «Βέρθερος» του Ζιλ Μασνέ, νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζεται στο θέατρο Ολύμπια σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Το έργο, το οποίο γράφτηκε περίπου έναν αιώνα μετά το επιστολικό μυθιστόρημα του Γκαίτε στο οποίο βασίζεται, περιγράφει την ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και στη Σαρλότ.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Πάτσας, την Ορχήστρα της Λυρικής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Ζαν-Φρανσουά Μποράς, Ειρήνη Καράγιαννη, Βασιλική Καραγιάννη, Διονύσης Σούρμπης, Δημήτρης Κασιούμης κ.ά.

Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν σήμερα, αύριο, στις 26, 27, 30/4 και 2, 3/5. Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Ακαδημίας 59.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Ελληνικό γκράφιτι και street art

Mία καταγραφή της εγχώριας γκράφιτι και street art σκηνής αποπειράται η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την έκθεση «No Respect» σε επιμέλεια Μαριλένας Β. Καρρά, που περιλαμβάνει 40 έργα δημιουργημένα επιτόπου στο δάπεδο, στις κολόνες και στους τοίχους του εκθεσιακού χώρου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφίους, που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της Στέγης. Ανάμεσά τους οι Achilles, Billy Gee, Nar, Zofos, Cacao Rocks, Ikear, Ino, This Is Opium, Jasone, Dokos Dimitris, Don40, Linardaki, Yiakou, Zamie, Alex Martinez, Bilos, Fola Crew κ.ά. Το βίντεο από τη δημιουργία των έργων θα προβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Διάρκεια έως τα μέσα Ιουλίου 2014.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5»

«Μυστικός Δείπνος» σε ελεύθερη έκφραση

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση στο πνεύμα των ημερών παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Ο λόγος για την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Μυστικός Δείπνος» στην αίθουσα τέχνης «Καπλανών 5» (έως 3/5). Πρόκειται για μια ενότητα έργων όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον «Μυστικό Δείπνο» με όποια μορφή επέλεξε, δίνοντας έτσι στο θέμα διαφορετικό περιεχόμενο και διάσταση αφού το ζητούμενο ήταν η παραγωγή μιας νέας σειράς έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης. Εμφανής ωστόσο είναι και η παραδοσιακή εκδοχή, μέσα από τις αγιογραφίες του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αναστασίου, Γιώργος Καρακάσογλου, Ιωάννα Καφίδα, Βασίλης Λιαούρης, Φάνης Παρασκευουδάκης, Κατερίνα Πέτρουλα, Θανάσης Ραχούτης, Αντώνης Σμυρνιός και Κωνσταντίνος Παπατριανταφυλλόπουλος.

​​Μασσαλίας και Καπλανών 5. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη και Παρασκευή 4-8 μ.μ. Πέμπτη 11 π.μ.-8 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ. και κάθε άλλη μέρα και ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, τηλ. 210-33.90.946

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Marc Raymond

Η έκθεση του Ελβετού εικαστικού Marc Raymond με τίτλο «Constructions» παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών έως τις 3 Μαΐου. Λιτές, γεωμετρικές κατασκευές σε τρεις ενότητες.

​​Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, τηλ. 210-72.13.938

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Διάλογος στο σκοτάδι

Συνεχίζεται στο θέατρο Badminton η παρουσίαση του πρωτοποριακού δρώμενου «Dialogue in the Dark», όπου οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

​​Αλσος Γουδί, τηλ. 210-88.40.600

«ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»

Κωνσταντίνος Δεστούνης

Ρεσιτάλ πιάνου με σονάτες του Μπετόβεν, του Προκόφιεφ, του Erich Urbanner και του Λιστ θα δώσει απόψε ο διακεκριμένος νεαρός σολίστ Κωνσταντίνος Δεστούνης στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

​​Σήμερα, 8.30 μ.μ. Πλ. Καρύτση 12

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Willy Ronis

Παρουσίαση του θρυλικού Γάλλου φωτογράφου Willy Ronis με προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και συζήτηση με τον επιμελητή Ιάσονα Δήμου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8 μ.μ., στo Athens House of Photography.

​​Σήμερα, 8 μ.μ. Ελευσινίων και Κεραμέων, Μεταξουργείο.

ΚΑΜΕΡΑΤΑ

«Κατά Ιωάννην Πάθη»

Eνα από τα δύο σωζώμενα ορατόρια του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ με θέμα τα Θεία Πάθη ερμηνεύει τη Μεγάλη Δευτέρα η Καμεράτα με όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Συμμετέχουν ως σολίστ η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, η μεσόφωνος Μαίρη-Ελεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας, ο βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς και ο Αγγλος τενόρος Τζέισον Νταρνέλ στον ρόλο του Ευαγγελιστή.

​​Μ. Δευτέρα, 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΟΑ

Το «Γερμανικό Ρέκβιεμ» του Μπραμς θα ερμηνεύσει τη Μεγάλη Τετάρτη (16/4) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.

​​Μ. Τετάρτη, 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

GALLERY ART ΠΡΙΣΜΑ

Diversities

H έκθεση «Diversities» παρουσιάζεται στην Art Πρίσμα στον Πειραιά. Συμμετέχουν οι E. Agopian, Ερ. Βορδώνη, Β. Δαμιανίδου, Ειρ. Ηλιοπούλου, Σπ. Λύτρας, Μιχ. Μανουσάκης, Β. Παπαδημητρίου, Στ. Παρασκευάς, Β. Πεταλίδου, Αφρ. Σεζένια, Ευ. Σούτογλου, Α. Τσέβης και Μ. Κωστελίδου.

​​Art Prisma. Κουντουριώτου 187, Πειραιάς.

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

«Ιλιάδα»

Απόψε και αύριο στο θέατρο Χώρα στην Κυψέλη θα δοθούν οι δύο τελευταίες παραστάσεις της πολυσυζητημένης Ιλιάδας του Στάθη Λιβαθινού. Η διάρκεια της παράστασης με ένα διάλειμμα είναι τρεις ώρες και σαράντα πέντε λεπτά.

​​Ωρα έναρξης: Σάββατο στις 8 μ.μ.

Κυριακή στις 4 μ.μ. Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210-86.73.945.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή