Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ουρανός κατακόκκινος»

Θεσσαλονίκη

Στον ιστορικό χώρο των πρώην φυλακών Επταπυργίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος», σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Προυσαλίδη. Τον εμβληματικό μονόλογο της ηρωίδας, Σοφίας Αποστόλου, ο γιος της οποίας βρίσκεται στη φυλακή απέναντι από το σπίτι της, ερμηνεύει η Ρένη Πιττακή. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Οπου σκιά και φως»

Δελφοί

Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου παρουσιάζουν τη

μουσική παράσταση «Οπου σκιά και φως. Ο έρωτας στα χρόνια του Μεσοπολέμου» στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα στις 9 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Re-Genesis»

Θεσσαλονίκη

Ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες όψεων των δομικών και κατασκευαστικών στοιχείων από το κτίριο των πέντε μουσείων της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει η έκθεση του εικαστικού Χρόνη Σπανού, που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Re-Genesis. Τα 5 Μουσεία μέσα από τον φακό του Χρόνη Σπανού» ώς τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ειρήνη Δρόσου

Σαντορίνη

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σαντορινιάς εικαστικού Aerienirti –ή Ειρήνης Δρόσου– πραγματοποιείται στο Οινοποιείο Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης, μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ. με 6 μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σεμινάρια Ερμούπολης

Σύρος

Συνάντηση με θέμα «Η ιστορία, ο δημόσιος λόγος και οι ιστορικοί. Τύπος και Διαδίκτυο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Σεμιναρίων της Ερμούπολης τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουλίου στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Κυκλάδων, στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.

ΜΕΣΣΗΝΗ

Εναρξη με «Πέρσες» από την «4pla theater»

 Με τους «Πέρσες» του Αισχύλου από την ομάδα «4pla theater» αρχίζει ο φετινός κύκλος παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βαρβάρα Δούκα, η οποία προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για να σκηνοθετήσει το έργο στα φαρσί. Στη συνέχεια, η ελληνική εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε στο θέατρο «Εν Αθήναις». Με τους Κλεάνθη Βαρσαμούλη, Απόστολο Κουτσιανικούλη, Γιώργο Πέππα, Πέτρο Τσαπαλιάρη και Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Τον αγγελιαφόρο στα φαρσί ερμηνεύει ο Αράς Χαμεντιάν. Απόψε στις 7.30 μ.μ.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οκτώ φωτογράφοι στη Μονή Λαζαριστών

 Οκτώ φωτογράφοι συμμετέχουν στην έκθεση «Λόγος VIII», που πραγματοποιείται στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της PhotoBiennale. Μεταξύ άλλων, η Dara McGrath παρουσιάζει φωτογραφίες ερημωμένων εκτάσεων στα σύνορα μεταξύ ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, ο Αλέξανδρος Βρεττάκος εστιάζει στο φεστιβάλ αφήγησης της Κοζάνης, ο Βαγγέλης Γεώργας επιχειρεί να καταργήσει τις στερεοτυπικές απεικονίσεις της Ανατολής και ο Δημήτρης Μύτας (φωτ.) αποτυπώνει σκηνές από την καθημερινότητα των παιδιών του.

ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

«Ιλιάδα» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

Η θεατρική μεταφορά της Ομηρικής «Ιλιάδας» σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων λίγο πριν ταξιδέψει στην Ισπανία για να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μέριδα. Οι 15 ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αφηγηθούν την ιστορία του μυθικού πολέμου μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας σκληρές, αλλά και τρυφερές εικόνες. Τη διασκευή και την επεξεργασία υπογράφουν ο Στάθης Λιβαθινός και η Ελσα Αδριανού, με τη συνεργασία των ηθοποιών της παράστασης. Η μετάφραση είναι του Δ. Ν. Μαρωνίτη. Απόψε στις 9 μ.μ.

ΚΟΖΑΝΗ

Συναυλία Μαριέττας Φαφούτη

 Στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης (Γεωργίου Αγόρα 6) εμφανίζεται τη Δευτέρα 7 Ιουλίου η Μαριέττα Φαφούτη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με τίτλο «Shine». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υλικό από το τρίτο προσωπικό άλμπουμ της, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον, επιτυχίες από τους δύο προηγούμενους δίσκους της, «Τry a little romance» και «Homemade Joy», αλλά και πρωτότυπες διασκευές. Οπως πάντα, τη γνωστή ερμηνεύτρια συνοδεύει η οκταμελής μπάντα της. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή