ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας από 12-17 Ιουλίου στην Αθήνα

Το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας από 12-17 Ιουλίου στην Αθήνα

Ποιες είναι οι αρχές, τα πλαίσια και τα όρια, τα οποία πρέπει να προσδιορίζουν την πολιτική και ηθική δράση ώστε να δίνεται νόημα στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και να τίθενται στέρεες βάσεις για τις σχέσεις μεταξύ της ηθικής, της πολιτικής ζωής των εθνών και των λαών;

Στο πνεύμα αυτό, είναι ενδεικτικές μερικές από τις κυριότερες θεματικές περιοχές του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας που πραγματοποιείται από τις 12 μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Η Διεθνής Εαιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, το Διεθνές Κέντρον Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού και η Νοτιοαφρικανική Εταιρεία για την Ελληνική Φιλοσοφία και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες διεξάγουν το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα την «Ελληνική Φιλοσοφία και Ηθικά και Πολιτικά Ζητήματα στην Παγκοσμιοτική εποχή μας».

Το Συνέδριο τελεί υπό την Εποπτεία Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής και θα διεξαχθεί στη Βουλιαγμένη Αττικής. (Ξενοδοχείο ΑΜΑΡΙΛΙΑ, Αγίου Νικολάου 13, 166 71 Βουλιαγμένη-Καβούρι, τηλ. +30 210 8990391) τον Ιούλιο του 2014 (12-17/07/2014)

Το Συνέδριο αποσκοπεί ν' αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα και πλαίσιο έρευνας για τα κρίσιμα και καίρια προβλήματα της εποχής μας κατά τον 21ο αιώνα , σε συνάφεια προς την Ελληνική Φιλοσοφία.

Ακόμη, το συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους τους φιλοσοφούντες, ειδικούς στην Ελληνική φιλοσοφία, θεωρητικούς και φιλοσόφους της ηθικής και της πολιτικής ζωής, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων , ειδικούς στην επικοινωνία, κυβερνητικά στελέχη και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Στο Συνέδριο αυτό (που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή  πάνω από 70 σύνεδροι- επιστήμονες), συμμετέχουν ως εισηγητές Έλληνες και ξένοι Καθηγητές φιλοσοφίας και φιλόσοφοι ,ερευνητές και πνευματική άνθρωποι.