Συγγραφείς και ποιητές στην Τήνο του πολιτισμού

Συγγραφείς και ποιητές στην Τήνο του πολιτισμού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου, που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Χώρα του νησιού, καθώς και στα Δύο Χωριά (25 Ioυλίου) και τον Πύργο (26 Ιουλίου), με προσκεκλημένους 19 συγγραφείς και ποιητές από 10 χώρες. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ είναι να αποτελεί σταθερό τόπο συνάντησης λογοτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου, αναδεικνύοντας παράλληλα τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της Τήνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναγνώσεις και απαγγελίες στη μητρική γλώσσα των λογοτεχνών -θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά για το κοινό-, ομιλίες και παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων, όπως το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Μέλινδρον και η δημοτική ομάδα χορού. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με μία δημόσια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο των προσκεκλημένων, το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, η Ελσα Κορνέτη, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Λώρη Κέζα, ο Γιώργος Μπλάνας, η ποιήτρια και μεταφράστρια Κλεοπάτρα Λυμπέρη, ο Ξενοφών Μπρουντζάκης, ο Χρήστος Οικονόμου, ο Γιώργος Ρούβαλης, η μεταφράστρια και συγγραφέας Κλαίρη Σωτηριάδου και ο ποιητής και μυθιστοριογράφος Στρατής Χαβιαράς αναλαμβάνουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, ανάμεσα σε δημιουργούς από όλη την Ευρώπη, την Αμερική αλλά και την Κίνα. Ακόμα, το «παρών» θα δώσει η 34χρονη Χίβα Παναχί από το ιρανικό Κουρδιστάν, που μετανάστευσε στην Ελλάδα μετά τη δίωξή της για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και, μεταξύ άλλων, έχει μεταφράσει στα κουρδικά τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη.

Το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από την «Κοινωνία των (δε)κάτων» σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στo tinoslitfestival.tumblr.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή