«Πέρσες» στην Επίδαυρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Πέρσες» στην Επίδαυρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, μετά το ξεκίνημά της στη Θεσσαλονίκη και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο (15, 16/8) στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη. Παίζουν οι Γιάννης Φέρτης, Ακης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός.

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για την ήττα τους στη Σαλαμίνα. «Ενα έργο βαθιά πολιτικό που αντιπαραθέτει τη δημοκρατία με την τυραννία, την ελευθερία του ατόμου με την απόλυτη υποταγή στην εξουσία», σημειώνει η Νικαίτη Κοντούρη αναφερόμενη στο κείμενο, «που υμνεί τους Ελληνες αλλά ταυτόχονα κρούει τον κώδωνα στην αμετροέπεια και την αλαζονεία των ανθρώπων και κυρίως των ηγετών τους, που μπορούν να προκαλέσουν τον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή