Επιλογές της εβδομάδας

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αίγινα, εξάρσεις σε άσπρο και μαύρο

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό, το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας φιλοδοξεί να προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό 17 βραδιές υψηλής μουσικής ποιότητας, στις οποίες θα μετέχουν 120 Ελληνες και ξένοι ερμηνευτές. Χάρη στο πείσμα και την αφοσίωση της Ντόρας Μπακοπούλου, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, και τη στήριξη του Συλλόγου των Φίλων του Φεστιβάλ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου, έργα για δύο πιάνα, έργα ερμηνευμένα από σολίστες, κουαρτέτα και λυρικούς τραγουδιστές. Και είναι, φυσικά, αφιερωμένο στο πιάνο. Φέτος το Φεστιβάλ Αίγινας απλώνεται στην Παραλία της Αύρας, στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι πιστό στο ραντεβού του…

Η πανσέληνος του Αυγούστου, η πιο φωτεινή, η πιο τραγουδισμένη, θα μας φωτίσει αύριο το βράδυ. Και όπως κάθε χρόνο οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν για το κοινό και θα φιλοξενήσουν μουσικές εκδηλώσεις που θα υμνούν το φως της και τη χαρά του καλοκαιριού. Στην Αττική ανοιχτά θα είναι το Μουσείο Ακροπόλεως (Μπάντα Πολεμικής Αεροπορίας), το Νομισματικό Μουσείο (συναυλία «Τα φεγγάρια της Μεσογείου»), το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης που θα διοργανώσει συναυλία στο Λουτρό των Αέρηδων, το Σούνιο (με συναυλία μουσικής δωματίου), το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, ο χώρος του Ολυμπιείου (θα είναι ανοιχτός για το κοινό ώς τις 12 το βράδυ), ο αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα) και ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, άλλοι χώροι θα φιλοξενήσουν μουσικές εκδηλώσεις, ενώ άλλοι απλώς θα υποδεχθούν το κοινό μέχρι την ώρα που θα βγει η πανσέληνος του Αυγούστου. Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτό και επισκέψιμο θα είναι το Βυζαντινό Μουσείο ώς τις 9.30μ.μ. ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει συναυλία ελληνικής έντεχνης μουσικής.

ΡΕΣΙΤΑΛ

Στον Πόρο

Το ρεσιτάλ τραγουδιών «Αισθηματική Ηλικία» του Δημήτρη Μαραμή θα παρουσιαστεί το Σάββατο (16/8) στο Κτίριο Συγγρού στον Πόρο. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Διοργανώνει «Η Τέχνη στο Παλιό Λιoτρίβι». ​​Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΣΠΕΤΣΕΣ

Συναυλία

Στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες δίνει τη Δευτέρα (11/8) τη συναυλία του «Στην αρχή των τραγουδιών» ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης. Συμμετέχει η Νανά Μπινοπούλου και ομάδα μουσικών.

​​Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Βάκχες» σήμερα, «Πέρσες» την Παρασκευή

Mε δύο εμβληματικές αρχαίες τραγωδίες, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και τους «Πέρσες» του Αισχύλου ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Απόψε, το Θέατρο Δωματίου παρουσιάζει τις «Βάκχες» σε σκηνοθεσία και κοστούμια της Αντζελας Μπρούσκου και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, με τον Αρη Σερβετάλη στον ρόλο του Πενθέα, την Αγλαΐα Παππά στον ρόλο του Διονύσου, τη Μαρία Κίτσου ως μάντη Τειρεσία κ.ά. Την Παρασκευή, σειρά έχει το ΚΘΒΕ με τους «Πέρσες» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη και μετάφραση του Πάνου Μουλλά. Η παράσταση, στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά άνδρες ηθοποιοί, έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τους Δελφούς και άλλες πόλεις. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης (Δαρείος), Ακης Σακελλαρίου (Ατοσσα), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγγελιοφόρος) και Γιώργος Κολοβός (Ξέρξης).

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Προπώληση στο www.greekfestival.gr

ΣΥΡΟΣ

Φεστιβάλ Κυκλάδων

Το Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας «Ν. Λάβδας» ανοίγει απόψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων με μια συναυλία για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι Raffaele la Ragione (μαντολίνο) και Ιωάννα Φόρτη (τραγούδι). Την Τρίτη και την Πέμπτη σειρά έχει η Καμεράτα της Βασιλικής Οπερας της Δανίας με τη συμμετοχή της Βασιλικής Καραγιάννη.

​​Στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη Σύρου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Bραβείο Pictet

Στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ φιλοξενείται η έκθεση έργων των έντεκα φωτογράφων που διακρίθηκαν στον φετινό διεθνή διαγωνισμό Pictet με θέμα «Κατανάλωση».

​​6ο χλμ. οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης.

ΦΗΡΑ

«Oι δύο φίλοι συνομιλούν»

Χαλκογραφίες του Παναγιώτη Τέτση και του Λάμπρου Ορφανού παρουσιάζονται στο Πνευματικό Κέντρο του Μεγάρου Γκύζη, στα Φηρά Σαντορίνης. Μολονότι είναι στενοί φίλοι, οι δύο καλλιτέχνες δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εκθέσει έργα τους από κοινού. Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει 21 χαλκογραφίες του Τέτση από τη συλλογή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης και ισάριθμα έργα του Ορφανού.

​​Διάρκεια έως τις 23 Αυγούστου.

ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

«Βάτραχοι»

Μετά τις sold out παραστάσεις τους στην Επίδαυρο οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου από τις πιο δημοφιλείς του φετινού καλοκαιριού, σταθμεύουν την Τρίτη (12/8) στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα. Παίζουν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Φάνης Μουρατίδης, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Ζουγανέλης κ.ά.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή