«Εικόνες της ζωής» του Λευτέρη Κορωνιού στα Φηρά

«Εικόνες της ζωής» του Λευτέρη Κορωνιού στα Φηρά

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά της Σαντορίνης παρουσιάζεται έως τις 27 Σεπτεμβρίου η ατομική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Λευτέρη Κορωνιού με τίτλο «Εικόνες της ζωής μου», που είναι και η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στο νησί της καταγωγής του. Ο 65χρονος Σαντορινιός αυτοδίδακτος ζωγράφος ανήκει στην κατηγορία των naif λαϊκών καλλιτεχνών, έχοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπική γραφή και τεχνοτροπία στα έργα του. Ανήσυχο πνεύμα που ζωγραφίζει για περισσότερο από τρεις δεκαετίες για όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή του (εργάστηκε ως υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος) και περιστρέφονται γύρω από τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, αφού αισθάνθηκε την ανάγκη να μεταβάλει σε εικόνα όλα τα βιώματά του.

Οδηγούμενος από το ένστικτό του, ζωγραφίζει με δική του τεχνοτροπία λάδια, ξύλο, ακουαρέλες και ψηφίδες από καπλαμά. Ο Λευτέρης Κορωνιός καλλιέργησε αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς και με λαμπερά έντονα χρώματα παρουσιάζει κυρίως θέματα όπως οι νησιωτικές σκηνές, τα ψαροκάικα και τα σκάφη, οι ναύτες και οι λιμενικοί από τον τόπο του, τη Σαντορίνη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη. Φηρά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή