Φεστιβάλ – Περιοδείες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Ιλιάδα» από 15 ηθοποιούς – αφηγητές

Η θεατρική μεταφορά της Ομηρικής «Ιλιάδας» σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού μεταφέρεται στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι 15 ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αφηγηθούν την ιστορία του μυθικού πολέμου μέσα από μία σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας σκληρές, αλλά και τρυφερές εικόνες. Τη διασκευή και την επεξεργασία υπογράφουν ο Στάθης Λιβαθινός και η Ελσα Αδριανού με τη συνεργασία των ηθοποιών της παράστασης. Η μετάφραση είναι του Δ. Ν. Μαρωνίτη. Τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Εκθεση έργων Σ. Νικριτίν – Τζ. Γκρος

Εως τις 13 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η έκθεση σχεδίων και χαρακτικών του εβραϊκής καταγωγής ζωγράφου, συγγραφέα και σεναριογράφου Σολομών Νικριτίν (1898-1965) και του Bρετανού σατιρικού καλλιτέχνη Τζορτζ Γκρος (1893-1959), που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη στους χώρους της Μονής Λαζαριστών υπό τον τίτλο «Πολιτικός Τρόμος και Κοινωνική Παρακμή στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου». Την επιμέλεια υπογράφουν ο Lutz Becker και η διευθύντρια του Μουσείου, Μαρία Τσαντσάνογλου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ανδρέας Βεζάλιος και σύγχρονη ανατομία

Eνα μεγάλο αφιέρωμα στον Ανδρέα Βεζάλιο, πατέρα της σύγχρονης ανατομίας, πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τη γέννησή του στις Βρυξέλλες και των 450 χρόνων από τον θάνατό του στη Ζάκυνθο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνές συνέδριο, παρουσίαση της περιοδεύουσας έκθεσης με έργα εμπνευσμένα από την Ιατρική και τίτλο «Fabrica Vitae», προβολές, αποκαλυπτήρια αγάλματος του Βεζάλιου και συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου «Τα Βελγικά» (vesalius2014.be).

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΘΒΕ: «Τα τέσσερα κοριτσάκια»

To άγνωστο στο ευρύ κοινό θεατρικό έργο του Πάμπλο Πικάσο «Τα τέσσερα κοριτσάκια» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου για λίγες παραστάσεις στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη. Γραμμένο το 948, το κείμενο συμπυκνώνει τις αισθητικές αλλά και ιδεολογικές αναζητήσεις του μεγάλου ζωγράφου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελενα Ζήκου, Σίσσυ Ιγνατίδου, Κάτια Παπαϊωάννου, Ασπασία Πιτιλάκη. Τετάρτη με Κυριακή στις 9 μ.μ. έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Ακατάλληλο για ανηλίκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή