Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΩΔΕΙΟ

Η Λουθ Κασάλ «κατακτά» την Ελλάδα

Κλασική αξία του ισπανόφωνου τραγουδιού και αγαπημένη του ελληνικού κοινού, η Λουθ Κασάλ έρχεται πάλι στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. Στις 8 Σεπτεμβρίου δίνει συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στις 9 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα με μια συναυλία στο Ηρώδειο. Ιδανική ερμηνεύτρια των διεθνών επιτυχιών«Piensa en mi» και «Un Ano de Amor», και μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Λουθ Κασάλ θα ερμηνεύσει αξεπέραστες μελωδίες, δημοφιλή και χιλιοτραγουδισμένα μπολερό, ταγκό και φλαμένκο. Στο Ηρώδειο η συναυλία αρχίζει στις 9 μ.μ. και τα εισιτήρια στο κάτω διάζωμα είναι στα 70, 58, 45 και 35 ευρώ. Στο άνω διάζωμα οι τιμές είναι 23 ευρώ και 15 ευρώ τα μειωμένα.

​​ Συναυλίες Λουθ Κασάλ: Πάτρα (8/9), Θεσσαλονίκη (9/9), Ηρώδειο (11/9).

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το Κτήμα Τατοΐου μέσα από τον φακό 40 φωτογράφων

Το πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, ως ένας «αισθητικός» τόπος με ιστορικό βάρος και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, είναι το θέμα της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζεται την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου (8 μ.μ.) στην Αίθουσα Τέχνης «Kaplanon 5». Είναι μια συνδιοργάνωση των Kaplanon Galleries με το σωματείο «Οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου». Στην έκθεση συμμετέχουν 40 φωτογράφοι (καλλιτέχνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες), όλοι μέλη του σωματείου, οι οποίοι παρουσιάζουν περίπου 100 πρωτότυπες, σύγχρονες φωτογραφίες τους, με θέμα τη φύση και τα κτίρια του Τατοΐου, στη σημερινή τους κατάσταση στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Συμμετέχουν: Ηλίας Γεωργουλέας, Κωνσταντίνος Πίττας, Ενη Κούκουλα, Εβελιν Κωνσταντινίδη-Ziegler, Σωτήρης Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Κρασούλης, Αντώνης Κοκολάκης, Δημήτρης Παναγιωτίδης, Πέννυ Μπροτζάκη κ.ά. Η έκθεση εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την προώθηση των σκοπών του σωματείου και την εντατικοποίηση της προσπάθειας που γίνεται για την προστασία και την ανάδειξή του ως μνημείου της φύσης, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής, με απώτερο στόχο την επαναλειτουργία του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

​​Aίθουσα Τέχνης «Kaplanon 5» (Καπλανών 5 & Μασσαλίας). Διάρκεια 9 έως 27 Σεπτεμβρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τζαζ στο πάρκο

Σε σημαντικό θεσμό της αθηναϊκής τζαζ σκηνής εξελίσσεται το ετήσιο φεστιβάλ «Τζαζ στο πάρκο», που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Τρίτση με διοργανωτή τοn Δήμο Ιλίου. Επί σκηνής τέσσερις γενιές μουσικών.

​​Απόψε, από τις 8.30 μ.μ., ελεύθερη είσοδος.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Βασίλης Λέκκας

Η μουσική παράσταση στηρίζεται σε τραγούδια – αναφορές σε σημαντικούς συνθέτες με τους οποίους ο Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

​​Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, Αίθριο Δήμου Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης, 8.30 μ.μ.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αδάμ Τσαρούχης, μια «jazz αγάπη…»

Στον ατμοσφαιρικό Κήπο του Νομισματικού Μουσείου επιστρέφει ο Αδάμ Τσαρούχης για να τραγουδήσει μια «jazz αγάπη για το καλοκαίρι», την Πέμπτη 11/9 (9 μ.μ.). Μαζί με τους συνεργάτες του, τους μουσικούς Κώστα Αναδιώτη (πιάνο), Αδάμ Δόγκα (κλαρινέτο) και Γιώργο Κασαβέτη (τύμπανα), ο Αδάμ Τσαρούχης θα τραγουδήσει ελληνικές και ξένες μελωδίες σε τζαζ διασκευές (Jamie Cullum, Michael Buble, Frank Sinatra, Melody Gardot κ.ά.) καθώς και τη ραδιοφωνική επιτυχία «Μια αγάπη για το καλοκαίρι». Θα ερμηνεύσει επίσης το πρώτο του τραγούδι «Με τον καιρό» και τη διασκευή «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» που περιλαμβάνεται στο cd «Retropolis II». Για τη συναυλία δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου, αλλά είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live. Τηλ. κρατήσεων 210-36.10.067 και [email protected]

​​Συναυλία Αδάμ Τσαρούχη. Κήπος Νομισματικού Μουσείου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, 9 μ.μ.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Σπάρτακος και Ζιζέλ

Τρεις παραστάσεις θα δώσουν στο Ηρώδειο τα Μπαλέτα Γκριγκορόβιτς (Grigorovich Ballet Theatre of Russia). Τη Δευτέρα 8/9 παρουσιάζουν τον «Σπάρτακο» (Ντένις Ρόντκιν) και την Τρίτη 9/9 και την Τετάρτη 10/9 τη «Ζιζέλ» (Αννα Νικούλινα και Ρουσλάν Σκβορτσόβ), με σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Συμμετέχει η Ορχήστρα του Grigorovich Ballet.

​​ Ηρώδειο, 8, 9, 10/9

ΘΕΑΤΡΟ

Λυσιστράτη

Με τη σκηνοθεσία του Τσ. Γκραουζίνις και τη μετάφραση Σπ. Ευαγγελάτου, η «Λυσιστράτη» περιοδεύει τώρα στην Αττική. Σήμερα στο Θέατρο Αλσους, στη Νέα Σμύρνη. Δευτέρα & Τρίτη στου Παπάγου.

ΚΗΠΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ

H Athena στο Μέγαρο

Η Αθηνά Ανδρεάδη θα δώσει μια αφιερωματική παράσταση με τίτλο «Οι μύθοι της Athena» προς τιμήν όσων θεωρεί προσωπικούς της μουσικούς οδηγούς. Μπομπ Ντίλαν, Λέοναρντ Κοέν, Νικ Κέιβ, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης κ.ά. αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ταλαντούχο μουσικό και σε αυτούς θα επιστρέψει την Τετάρτη. Μαζί της ο μόνιμος συνοδοιπόρος της Γιώργος Ανδρέου και η Δήμητρα Γαλάνη. Στις 9 μ.μ.

​​Κήπος Μεγάρου Μουσικής, 10/9

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Δημήτρης Φύσσας

«Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος» (εκδόσεις Εστία), το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Φύσσα, με φόντο μια λιγότερο γνωστή και οικεία Αθήνα της Κατοχής, με ομιλητές τους Λευτέρη Ξανθόπουλο, Γιώργο Συμπάρδη και Σώτη Τριανταφύλλου. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, αγαπιέται από Αθηναιολάτρες και μη.

​​Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, στο Καφέ Πόλις (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή