Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΩΔΕΙΟ

Ελληνική μυθολογία σε τόνους φλαμένκο

Η γνωστή Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras θα δώσει τη Δευτέρα το βράδυ στο Ηρώδειο μια παράσταση φλαμένκο εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. «Μέδουσα» ο τίτλος της εντυπωσιακής παραγωγής, που θα παρουσιαστεί επίσης απόψε στην Πάτρα στο Ρωμαϊκό Ωδείο και την Τετάρτη (17/9) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η σαρανταμελής ομάδα της Σάρα Μπάρας (Ballet Flamenco Sara Baras) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα της «Μέδουσας» έγινε το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο της Merida στην Ισπανία.

«Προσπάθησα πολύ για την προετοιμασία της παραγωγής αυτής με τους συνεργάτες μου και κατά τη διάρκεια της παράστασης επιχειρώ με το zapateado, το χτύπημα των ποδιών μου, να δώσω όλη τη δύναμη, τον παλμό και τη μαγεία του τρομερού κεφαλιού του τέρατος με τα φίδια στο οποίο έχει μεταμορφωθεί η ιέρεια του μύθου», λέει σε μήνυμά της προς το ελληνικό κοινό η Σάρα Μπάρας. Η «Μέδουσα» αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της Merida και του Φεστιβάλ της Peralada, δύο φεστιβάλ των οποίων ο άξονας κάθε χρόνο στηρίζεται σε έργα με θέματα από την ελληνική μυθολογία και ιστορία.

​​Ηρώδειο (15/9), 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων από 15 έως 75 ευρώ. Κρατήσεις: τηλ. 210-67.28.080.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Με τα νέα της τραγούδια στον Κήπο

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εμφανίζεται την Πέμπτη η Μαριέττα Φαφούτη, πλαισιωμένη όπως πάντα από την μπάντα της. Το ανάλαφρο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Try A Little Romance», τον δίσκο «Homemade Joy» που κυκλοφόρησε το 2012, υλικό από το ακυκλοφόρητο ακόμα τρίτο άλμπουμ της, αλλά και διασκευές, όπως χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70 και πιο «σκοτεινές» μελωδίες. Ο τίτλος της συναυλίας, «Shine», προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του νέου δίσκου, το οποίο έχει ήδη γίνει επιτυχία. Εκτός από τραγούδια, η Μαριέττα Φαφούτη έχει γράψει μουσική για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διαφημίσεις, θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ, ενώ είναι συνδημιουργός της καλλιτεχνικής διαδικτυακής πολιτείας bankit.gr. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ευαγγελία Ξυνοπούλου, Εύη Κουρτίδου, Παναγιώτης Ζούγρος, Θοδωρής Ζευκιλής, Κώστας Χαλιώτης, Γιώργος Ζαρέας, Ρένος Παπασταύρος και Δημητρης Σιάμπος.

​​Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

«Λεωφορείο ο Πόθος» σε ζωντανή αναμετάδοση

Με μια ριζοσπαστική εκδοχή του κλασικού έργου του Τενεσί Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος» συνεχίζεται η σειρά αναμεταδόσεων παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με τη βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ο Μπένεντικτ Αντριους υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης, που έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και θα μεταδοθεί απευθείας από το λονδρέζικο Young Vic. Πρωταγωνιστούν η Τζίλιαν Αντερσον, ο Αμερικανός Μπεν Φόστερ και η Βανέσα Κίρμπι. Στη νέα εκδοχή του, το έργο εκτυλίσσεται στη σημερινή Νέα Ορλεάνη και σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα, κάθε δωμάτιο του οποίου είναι ορατό χάρη στα πρωτότυπα σκηνικά της Ελβετίδας σκηνογράφου Μάγκτα Βίλι, επί χρόνια συνεργάτιδος του Τόμας Οστερμάγερ.

​​Την Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Προπώληση στο www.megaron.gr.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Γιάννης Ψυχοπαίδης

Στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτίριο) έκθεση με τίτλο «Ο Βύρωνας στην Κεφαλονιά» και έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη εγκαινιάζεται την Πέμπτη. Ο ζωγράφος παρουσιάζει μια ενότητα με αφορμή τη σύντομη διαμονή του λόρδου Βύρωνα στο νησί του Ιονίου.

​​Εως 26/10

ΜΠΑΛΕΤΟ

Ανοικτή πρόβα

Εξι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις νέες χορογραφίες τους για δύο μοναδικές βραδιές.

​​Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, θέατρο «Ολύμπια», 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Συναυλία

Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle ενώνει απόψε τις δυνάμεις του στο Ηρώδειο ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Σε μια συναυλία του κύκλου «The Other Side of Greece».

​​ Εναρξη 9 μ.μ.

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

«Προμηθέας Δεσμώτης»

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στην Επίδαυρο, η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου επιστρέφει για τρεις παραστάσεις στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών.

​​Στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Δ της Πειραιώς 260. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Happy Festival

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνεται το Happy Festival απόψε. Γνωστά ονόματα από τη διεθνή αλλά και την ελληνική μουσική σκηνή θα μας φτιάξουν το κέφι για το καλοκαίρι που φεύγει. Ανάμεσά τους οι Club De Belugas feat. Brenda Boykin, Metastaz, Σπύρος Γραμμένος και Gadjo Dilo.

​​Εναρξη 5 μ.μ

ΕΚΘΕΣΗ

Eικαστικό σχόλιο

Στην αίθουσα τέχνης Blender (Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα) με τίτλο «Highbreeds» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάζουν έργα τους ο Αμερικανός Τζόνστον Φόστερ και ο Ελληνας Διονύσιος Φραγκιάς, επιχειρώντας ένα σύγχρονο εικαστικό σχόλιο πάνω στους αρχαίους κλασικούς μύθους.

​​Εως τις 31/10

ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2014

Ελλη Πασπαλά

Συναυλία με την Ελλη Πασπαλά και την ορχήστρα νέων The Underground Opera διοργανώνεται την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο των Μενάνδρειων 2014. Ενα μουσικό ταξίδι με συνθέσεις Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Νίνο Ρότα, Νικόλα Πιοβάνι, Ενιο Μορικόνε και Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

​​Εναρξη στις 8.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Από το ροκ στο χιπ χοπ

«Ολα είναι δρόμος», ο τίτλος της συναυλίας που δίνει την Τετάρτη (17/9) στο Θέατρο Βράχων ο Γιάννης Αγγελάκας. Ενα μουσικό ταξίδι από το ροκ στα ρεμπέτικα, το χιπ χοπ και την ηλεκτρονική μουσική, από τις Τρύπες και την «Ταξιδιάρα ψυχή» στο «Σαράβαλο», το «Σιγά μη κλάψω» και τις διασκευές του Μάρκου Βαμβακάρη.

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ (προπώληση 10 ευρώ). Βύρωνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή