Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Λήθη»

Ναύπλιο

Το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο της Εμπειρίας» παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, βασισμένη σε μια ιδέα του Νίκου Φυτά ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Μια σύνθεση αποσπασμάτων από θεατρικά, λογοτεχνικά, φιλοσοφικά και άλλα κείμενα, η σπονδυλωτή παράσταση «Λήθη: Ενας κινηματογραφικός μύθος» ανεβαίνει στη σκηνή του Φουγάρου (Ασκληπιού 98) από τις 19 Σεπτεμβρίου. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

«Διαβατήρια, άδειες και πάσα»

Θεσσαλονίκη

Ιστορικά ταξιδιωτικά έγγραφα από τις συλλογές του ΕΛΙΑ περιλαμβάνει η έκθεση «Διαβατήρια, άδειες και πάσα», που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο βιβλιοπωλείο του (Τσιμισκή 11). Ορισμένα από τα έγγραφα ανήκουν σε σημαντικές προσωπικότητες, ενώ άλλα φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, από το 1821 έως τη δικτατορία του 1967. Εως τις 8 Νοεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το δικαίωμα στην τεμπελιά»

Θεσσαλονίκη

Μετά την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών, η παράσταση «Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, βασισμένη στο έργο του Πολ Λαφάργκ και του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μεταφέρεται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε σκηνοθεσία που υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης. Τετάρτη έως Κυριακή στις 9 μ.μ. μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Golfo director’s cut»

Θεσσαλονίκη

Στο Θέατρο «Αυλαία»  (Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) της Θεσσαλονίκης επιστρέφει η Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» για έναν νέο κύκλο παραστάσεων του έργου «Golfo director’s cut» σε σκηνοθεσία και σκηνικά Σίμου Κακάλα. Πρόκειται για την τελική εκδοχή της παραγωγής, που δημιουργήθηκε με αφορμή την έκδοση της «Γκόλφως» σε Gothic Manga. Τετάρτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 8 μ.μ. μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Γλυκιά συμμορία»

Θεσσαλονίκη

Με την ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Γλυκιά συμμορία» συνεχίζεται ο κύκλος προβολών στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Τελετή λήξης με Μαριέττα Φαφούτη

Στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, συμμετέχει η Μαριέττα Φαφούτη, πλαισιωμένη από την μπάντα της. Το ανάλαφρο πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει τα δύο πρώτα άλμπουμ και τον ακυκλοφόρητο τρίτο δίσκο της, καθώς και διασκευές. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ευαγγελία Ξυνοπούλου, Εύη Κουρτίδου, Παναγιώτης Ζούγρος, Θοδωρής Ζευκιλής, Κώστας Χαλιώτης, Γιώργος Ζαρέας, Ρένος Παπασταύρος και Δημήτρης Σιάμπος. Ωρα έναρξης 10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεσογειακά τοπία του Pedro Cano

Eως τις 19 Οκτωβρίου συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικών έργων του Ισπανού καλλιτέχνη Pedro Cano με τίτλο «Εννέα Θάλασσες της Μεσογείου», που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης χάρη σε μία συνεργασία με το Fundacion Pedro Cano. Οι 54 υδατογραφίες και τα προσχέδια του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει ζήσει στη Νέα Υόρκη, τη Συρία, τη Γεωργία και τη Βραζιλία, ενώ σήμερα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας, εστιάζουν στα τοπία, τη ζωή και τα μνημεία της Μεσογείου, από τη Μαγιόρκα ώς την Κωνσταντινούπολη.

ΜΙΕΤ

Αθως, με τα χρώματα της πίστης

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή, παρουσιάζεται ώς τις 24 Οκτωβρίου η έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Αθως. Τα χρώματα της πίστης». Για την ολοκλήρωση της εργασίας, ο Καβαλιώτης φωτογράφος, που σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε 25 επισκέψεις στο Αγιον Ορος σε διάστημα πέντε ετών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το ομότιτλο βιβλίο από τις εκδόσεις Αγρα. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη 9 π.μ. με 4 μ.μ., Τετάρτη – Πέμπτη 2 με 9 μ.μ., Παρασκευή – Κυριακή 10 π.μ. με 6 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Συναυλία με Χαρούλη που είχε αναβληθεί

Tη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Ο γνωστός μουσικός θα ερμηνεύσει επιλογές από το σύνολο της δισκογραφικής του πορείας, που περιλαμβάνει προσωπικές του συνθέσεις αλλά και κομμάτια άλλων συνθετών. Από το πρόγραμμα της βραδιάς δεν θα λείπουν οι διασκευές τραγουδιών από τη μουσική παράδοση της Κρήτης με ροκ επιρροές. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή