Ολοήμερο πολιτιστικό πικνίκ

Ολοήμερο πολιτιστικό πικνίκ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εποχή της κρίσης, καλό είναι να επιβραβεύουμε με την παρουσία –και τον όβολό μας– προσπάθειες που αξίζουν και απηχούν το νέο πνεύμα fundraising θεσμών με πολύτιμη κοινωνική προσφορά. Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνει μία ολοήμερη εκδήλωση στο Κτήμα Κοκοτού, αυτήν την Κυριακή, προσκαλώντας όλους όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στο έργο της. Πρόκειται για ένα «πολιτιστικό πικνίκ» στη Σταμάτα Αττικής.

Ο επισκέπτης από τις 11 πμ. ώς τις 7 μ.μ. θα ξεναγηθεί στο κτήμα που έχει μελίσσια, ελαιώνες, οπωρώνες και θα καταλήξει στο οινοποιείο μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια (προβλέπονται μάλιστα και μαθήματα οινογνωσίας). Οι λάτρες της καλής μουσικής θα μπορούν να απολαύσουν το 6μελές σύνολο χαλκίνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και την Ειρήνη Χαρίδου με δύο υπέροχους μουσικούς. Οι πιο ταλαντούχοι νέοι Ελληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν έργα τους στην έκθεση χρηστικών αντικειμένων και οι πιο αθλητικοί θα κάνουν ποδήλατο στη φύση και γιατί όχι, ίσως και να πατήσουν σταφύλια στο πατητήρι.

Για τους μικρότερους, υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με παραμύθια και μουσική από την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και τον καταξιωμένο Γιάννη Ψειμάδα, παραστάσεις με μαριονέτες από την πιο ευφάνταστη ομάδα, τις Ελληνικές Μαριονέτες, εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές στον ελαιώνα, σκαλίσματα και φυτεύσεις στο περιβόλι από ειδική περιβαλλοντολόγο-εκπαιδευτικό και φυσικά το παραδοσιακό πατητήρι. Η είσοδος για τα παιδιά (έως 12 ετών) είναι δωρεάν και για τους μεγάλους 15 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή