Γνωριμία με τη μανιάτικη διατροφή

Γνωριμία με τη μανιάτικη διατροφή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιδιαίτερη βραδιά γνωριμίας με την παραδοσιακή διατροφή της Μάνης θα διοργανωθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος (Πειραιάς) στις 8 Δεκεμβρίου 2014 (18.00). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη» της λαογράφου Ελένης Τζικάκου, το οποίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Αδούλωτη Μάνη».

Στην πολυσέλιδη, καλαίσθητη έκδοση ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να μυηθεί στα γευστικά μυστικά της μανιάτικης κουζίνας αλλά και να ενημερωθεί για τις ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνοδεύουν κάθε συνταγή. Επίσης, παρατίθενται πλούσια ιστορικά, λαογραφικά, λογοτεχνικά στοιχεία και μαρτυρίες ανθρώπων γύρω από τη διατροφή, τα οποία φωτίζουν την, άγνωστη σε πολλούς, διαδρομή του γαστρονομικού πολιτισμού της Μάνης στο χώρο και το χρόνο.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι Σαράντος Καργάκος (φιλόλογος, ιστορικός συγγραφέας), Νίκος Μπεζαντάκος (καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας), Ελένη Κούβαρη (δρ. Φιλολογίας), Σταυρούλα Αποστολάκου (διαιτολόγος, διατροφολόγος), ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης και η συγγραφέας Ελένη Τζικάκου. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Σπυριδούλα Σπανέα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ «Νόστιμον Ημαρ» (που συνοδεύει το βιβλίο) για την καθημερινή ζωή και την παραδοσιακή διατροφή της Μάνη καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακή μανιάτικοι χοροί από την Ενωση Απανταχού Μανιατών καθώς και μανιάτικα κεράσματα.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ενωση Απανταχού Μανιατών, η Ενωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, ο Σύλλογος Γυθειατών Αττικής και ο Εκδοτικός Οίκος «Αδούλωτη Μάνη».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή