Θέατρο, μουσική και χορός στο Μουσείο

Θέατρο, μουσική και χορός στο Μουσείο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν ακόμη λόγο να επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποκτά από αυτή την εβδομάδα το κοινό της Αθήνας, χάρη στη δημιουργική συνεργασία του Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Παραστάσεις θεάτρου, όπερας και χορού, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που αρχίζει μεθαύριο στο προαύλιο του κτιρίου και θα συνεχιστεί  έως το τέλος Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα αναλαμβάνουν να σηκώσουν την αυλαία της διοργάνωσης, ενώ την Παρασκευή η βελγική χορευτική ομάδα Aglaja θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της, με την επετειακή παράσταση «Aglaja Ballet of Flags». Ακολουθεί, το Σάββατο 18 Ιουλίου, η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Καζαντζάκη, από το Κέντρο Λαϊκού Θεάτρου, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και τον υποψήφιο για βραβείο Grammy πιανίστα Ηector Martignon σε μία συναυλία με τζαζ και λάτιν μελωδίες. Στις 21 Ιουλίου σειρά έχουν ο Τάκης Σούκας και η Λένα Αλκαίου, και στις 23 Ιουλίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια… αθηναϊκή παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου. Θα παρουσιαστούν, επίσης, η «Κάρμεν» σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (25/7), το «Canto General» του Πάμπλο Νερούδα σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή της χορωδίας Coeur du Canto από τη Βρετάνη, η θεατρική παράσταση «Socrates Now», με τον βραβευμένο Γιάννη Σιμωνίδη (29/7) κ.ά. Στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival εντάσσεται η προβολή της ταινίας «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στις 28 Ιουλίου. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί δύο ημέρες αργότερα με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ωρα έναρξης εκδηλώσεων 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή