Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Δίκαια Εβρου

Την καλοκαιρινή της περιοδεία συνεχίζει η Ελένη Τσαλιγοπούλου παρέα με τους bogaz musique, με μια συναυλία στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Δικαίων Εβρου, με ελεύθερη είσοδο. Οι ταλαντούχοι μουσικοί αναμειγνύουν μοναδικά τη νοσταλγία και τη συγκίνηση της Ανατολής με την ένταση και τον δυναμισμό της Δύσης. Στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πανσέληνος στο Ηραίο

Σάμος

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των εορτασμών για την πανσέληνο του Αυγούστου, μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Φεγγάρι, μάγια μου ’κανες» με τη Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Εναρξη στις 9 μ.μ. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 23.30.

ΘΕΑΤΡΟ

Ξεχωριστές ερμηνείες

Ερμιονίδα

Το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» παρουσιάζει κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες σε γυναικείους μονολόγους. Στις 30/9 η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ερμηνεύει το έργο «Εγώ, η Γωγώ» της Ελένης Γκασούκα. Στις 9 μ.μ., στον πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι «Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ», στο Κρανίδι Ερμιονίδας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Αναγνώσεις του Υφιστάμενου»

Λιβαδειά

Συνεχίζεται μέχρι 3/9 η ομαδική εικαστική έκθεση των Αναστασία Γκινάκη, Θωμά Μακινατζή, Κωνσταντίνου Βαφειάδη, Μαργαρίτας Παντελάκη, με τίτλο «Αναγνώσεις του Υφιστάμενου», στις πηγές της Κρύας, στο λεγόμενο «Ισόγειο του Νερόμυλου». Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Τροφώνια 2015».

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Με τη μαγεία της κιθάρας»

Αρτα

Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης της κιθάρας Παναγιώτης Μάργαρης συναντά την Ελένη Πέτα για μια συναυλία στο Θέατρο Κάστρου της Αρτας, υπό τον τίτλο «Με τη μαγεία της κιθάρας», την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Θα ακουστούν προσωπικά τραγούδια των δύο καλλιτεχνών αλλά και κομμάτια του διεθνούς ροκ ρεπερτορίου σε διασκευή. Στις 9.30 μ.μ.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Θέατρο παραλόγου δίπλα σε πισίνα

Ο Νίκος Καραγέωργος παρουσιάζει σήμερα (29/8) την αριστουργηματική ιλαροτραγωδία του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο πλαίσιο του FestivArt, στους χώρους του Lab2Art, στο Λουτράκι. Η θεατρική παράσταση που ανεβαίνει από την ομάδα Cartel επιχειρεί να μεταφέρει αυτό το έργο-ωδή στο θέατρο του παραλόγου στο μοναδικό σκηνικό μιας πισίνας! Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Παναγιώτης Σούλης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Κατερίνα Σιώζου, Στέλιος Τυριακίδης. Στις 8.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη. 28ης Οκτωβρίου, όπισθεν Αγ. Κυριακής.

ΤΗΝΟΣ

Ενα διήμερο γεμάτο τζαζ

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής της Τήνου, το οποίο διοργανώνεται από το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για 7η συνεχή χρονιά. Απόψε το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Yiotis Samaras Trio, μαζί με τον σπουδαίο Γιώργο Κοντραφούρη, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ. Αύριο Κυριακή, τη σκυτάλη παίρνουν ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος με τους Singularity Project και το Lefteris Christofis Group. Εναρξη και τις δύο μέρες στις 9.30 μ.μ. Eίσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στο www.tinosjazz.com.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εικαστικός διάλογος με τον Ερωτόκριτο

Η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού παρουσιάζει την έκθεση «Μόνον εσέ, Ρωτόκριτε», η οποία αποτελεί εικαστικό διάλογο με το σπουδαίο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, στη βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) από 50 καταξιωμένους ή και νέους Ελληνες καλλιτέχνες. Βάση για τη σύσταση της έκθεσης αποτέλεσε η φιλολογική και ιστορική έρευνα της Ιριδας Κρητικού σε συνεργασία με την καθηγήτρια του ΑΠΘ Τασούλα Μαρκομιχελάκη. Μέχρι 27/9.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Ζωγραφική, μωσαϊκά με θέμα το νερό

Εγκαινιάζεται σήμερα στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου η έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών των Γιάννη Μιχαηλίδη και Χριστίνας Νάκου. Η ενότητα που αφορά τον πρώτο τιτλοφορείται «Δέκα Υδατο-γραφίες» και περιλαμβάνει δέκα έργα με αποκλειστικό θέμα το νερό. Οι «Εφαρμογές Μωσαϊκών» της Χριστίνας Νάκου, από την άλλη, αποτελούνται από σχέδια μωσαϊκών εφαρμοσμένα σε χρηστικά αντικείμενα. Τα έργα αναπαριστούν καβούρια, ψάρια και αστακούς, γνώριμες εικόνες του φημισμένου ελληνικού καλοκαιριού. Στις 9 μ.μ., μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή