Ενας διεθνής Ελληνας στην Θεσσαλονίκη

Ενας διεθνής Ελληνας στην Θεσσαλονίκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει πολλές συγκινητικές ιστορίες  να διηγηθεί ο πιανίστας Πάνος Καράν  για την «Τέχνη της εύρεσης ακροατηρίου» ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Είναι εμπειρικές,  από τον Αμαζόνιο, την Αφρική, την Ιαπωνία την Ελλάδα όπου ταξίδεψε  για να παίξει μουσική σε ανθρώπους που ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες , σε παιδιά  που ενδεχομένως δεν είχαν ακούσει ποτέ στη ζωή τους live συναυλία.  « Παίρνω πολύ σοβαρά το κλισέ «Η μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» υποστηρίζει,  κάνοντας πράξη την επιθυμία του να μοιραστεί τη δύναμη της κλασικής μουσικής με ένα διαφορετικό ακροατήριο , χωρίς εισιτήριο και εξειδικευμένες αίθουσες.

O ΜΚΟ “Keys of change” (www.keysofchange.org) που διαχειρίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια μετράει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε συνδυασμό με μια σειρά μουσικο-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κυρίως σε παιδιά σ όλο τον κόσμο: σε απομονωμένα χώρια στα βάθη της κοιλάδας του Αμαζονίου, σε κοινότητες που συγκλονίστηκαν από τον πόλεμο και πλήττονται από τη φτώχεια  στη Σιέρα Λεόνε και την Ουγκάντα, για επιζώντες του τσουνάμι στη βορειοανατολική Ιαπωνία , σε γειτονιές που είναι χτισμένες στις χωματερές της Καλκούτας, σε μειονοτικά σχολεία στη βόρεια Ελλάδα που βιώνουν τον αποκλεισμό και τη φτώχεια.  Η πλούσια δράση του  τους  τελευταίους 36 μήνες  αριθμεί πολλές μουσικές αποστολές . Κι  ας είναι μόλις 31 ετών, ταλαντούχος,  βραβευμένος με εμφανίσεις στην Ευρώπη(Sauth Bank Centre στο Λονδίνο, Oji Hall στο Τόκυο Κάνρνεγκι Χολ στη Νέα Υόρκη κα) και ηχογραφημένο άλμπουμ (3ο Κοντσέρτο Ραχμάνινοφ) με την Orion Symphony Orchestra.

H Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής όπου μαζί με τον Ζαχαρία Ταρπάγκο θα μοιραστούν με το κοινό κάποιες από ιστορίες τους από τον Αμαζόνιο, την Αφρική την Ιαπωνία. Οι εισπράξεις έχουν ένα και μόνο στόχο: την εξεύρεση πόρων για το  “Keys of Change”. Αξίζει τον κόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή