Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Ανασκαφική ιστορία

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα Σάββατο, ένα θεατρικό αναλόγιο, μια ανασκαφική περιπέτεια μνήμης στην ιστορία και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης. Θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στις 8 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αντον Τσέχοφ

Θεσσαλονίκη

Η πρώτη από τις φετινές «Big Days», τα ολοήμερα αφιερώματα δηλαδή του ΚΘΒΕ σε συγγραφείς, αφορά τον σπουδαίο Αντον Τσέχοφ και διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, κατασκευές για τους μικρότερους επισκέπτες, σεμινάρια και μουσικοκινητικά δρώμενα. Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Πληροφορίες για τις ώρες στο www.ntng.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαρία Αγγελίδου

Κόρινθος

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Αγγελίδου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, προσκαλεί σήμερα τους μικρούς της φίλους στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Κουκίδα» (Απ. Παύλου 64) προκειμένου να συζητήσει μαζί τους γύρω από τα βραβευμένα ιστορικά παραμύθια της. Στις 12 το μεσημέρι.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τhe Skelters

Θεσσαλονίκη

Το ελληνικό αγγλόφωνο μουσικό σχήμα The Skelters εμφανίζεται την Τετάρτη 18/11 στο Blue Barrel της Θεσσαλονίκης. Το γκρουπ συνδυάζει δικά του κομμάτια από τον δίσκο «Explain To Me», καθώς και επιτυχίες από μπάντες-ογκόλιθους της ευρύτερης ροκ μουσικής, όπως οι Doors, οι Led Zeppelin, οι Beatles και οι Rolling Stones. Στις 10 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Αποικιακές Αυτοκρατορίες

Ιωάννινα

Οι εκδόσεις Ασίνη προσκαλούν σήμερα Σάββατο σε μια συζήτηση για τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Αποικιακές Αυτοκρατορίες» του καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρου Φλιτούρη. Στο καφέ «Θυμωμένο Πορτρέτο», στις 7 μ.μ.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Εκατό χρόνια

Κύκνος, 1915-2015

Βιομηχανία που συνδέεται όχι μόνο με την οικονομία του Ναυπλίου αλλά και με την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, η «Kyknos», με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ντομάτας, γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Μία μεγάλη έκθεση εγκαινιάζεται αύριο, Κυριακή (9.30-21.00) στο Ναύπλιο, στο Μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου» (Σοφρώνη και Βασ. Αλεξάνδρου 1, τηλ. 27520- 28379 και 27520-28947). Η οργάνωση είναι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου». Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

ΠΑΤΡΑ

Σύγκρουση Γαλιλαίου

και Ιεράς Εξέτασης

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Η ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Η παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος, καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό ύφος τη σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Σκιαγραφεί δε με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα, αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του. Πληροφορίες για ώρες και ημέρες παραστάσεων στο 2610-273.613.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναπαράσταση μιας μεγάλης δίκης

Η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», αυθεντική αναπαράσταση μιας από τις πιο συγκλονιστικές δίκες στην ιστορία του πολιτισμού, παρουσιάζεται διά χειρός Δήμου Αβδελιώδη, κάθε Τρίτη στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε αρχαιολογικούς χώρους, αποτελεί μοναδική εμπειρία, καθώς ερμηνεύεται στα αρχαία ελληνικά με νεοελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Στις 9 μ.μ. Παίζουν οι Βασίλης Καραμπούλας και Θανάσης Δισλής. Κρατήσεις στο 2315-200.200.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεγάλη συναυλία των Hightone

Το κορυφαίο dub συγκρότημα στον κόσμο, οι Γάλλοι Hightone, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και περνάει από τη Θεσσαλονίκη για μία συναυλία, σήμερα Σάββατο, στο Principal Club. Η θρυλική μπάντα της underground σκηνής καταφθάνει στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ με τίτλο «Ekphron». Μαζί τους στο μεγάλο πάρτι, μερικά από τα καλύτερα dub σχήματα της χώρας: Dubadventures, Κακό Συναπάντημα, Soundsystem και πολλοί άλλοι. Στις 10 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή