Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Παρατείνονται οι εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Botanikos Live Stage (Ιερά Οδός 72, είσοδος από Κασσάνδρας 19). Για το Σάββατο 16 και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

• Στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24), η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί στις 8.30 μ.μ. με τον ιστορικό Κώστα Μ. Σταματόπουλο για το ερευνητικό του έργο σχετικά με το Βυζάντιο, την Κωνσταντινούπολη και τον θεσμό της βασιλείας.

• Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργεί το Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι μία παγοπίστα 375 τ.μ., η οποία καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωράριο λειτουργίας: τις καθημερινές 4-11 μ.μ., τα σαββατοκύριακα και τις αργίες 11 π.μ.-11 μ.μ.

• Στην γκαλερί Black Duck (Χρήστου Λαδά 9Α) εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Λέρτα, «Μορφές σε αστικά τοπία». Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/1, θα λειτουργεί τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και τις Κυριακές 7-10 μ.μ.

• Το απόγευμα στον Ιανό (Σταδίου 24) ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά για «Γλυπτικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της Αρκούδας στο Μέτσοβο». Ο Γιώργος Χουλιαράς έχει δημιουργήσει, με ομάδα φοιτητών, μια πορεία με γλυπτικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Στις 6 μ.μ.

• Ολοκληρώνεται η σειρά των παράλληλων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μνησιπήμονα» του Τάσου Μαντζαβίνου, με ομιλητή τον καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογράφο Νίκο Μπακουνάκη. Στη Φωκίωνος Νέγρη 16, στις 8 μ.μ., στην γκαλερί Citronne.

• Με αφορμή το χειροποίητο βιβλίο-έκθεμα του Τάσου Μαντζαβίνου «The Raven», που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Ε. Α. Πόε, ο Νίκος Μπακουνάκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία που ανατρέπουν όλες τις προβλέψεις για την εξαφάνιση του υλικού βιβλίου.

• Ξεκινά  στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, Γκάζι) το έργο «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα σε σκηνοθεσία Ντίνας Γιαμπουράνη και Αντώνη Σπίνουλα. Κάθε Τετάρτη στις 6.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή