ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

politistiki-atzenta-tis-tetartis-2117897

• Παρατείνονται οι εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Botanikos Live Stage (Ιερά Οδός 72, είσοδος από Κασσάνδρας 19). Για το Σάββατο 16 και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

• Στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24), η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί στις 8.30 μ.μ. με τον ιστορικό Κώστα Μ. Σταματόπουλο για το ερευνητικό του έργο σχετικά με το Βυζάντιο, την Κωνσταντινούπολη και τον θεσμό της βασιλείας.

• Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργεί το Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι μία παγοπίστα 375 τ.μ., η οποία καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωράριο λειτουργίας: τις καθημερινές 4-11 μ.μ., τα σαββατοκύριακα και τις αργίες 11 π.μ.-11 μ.μ.

• Στην γκαλερί Black Duck (Χρήστου Λαδά 9Α) εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Λέρτα, «Μορφές σε αστικά τοπία». Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/1, θα λειτουργεί τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και τις Κυριακές 7-10 μ.μ.

• Το απόγευμα στον Ιανό (Σταδίου 24) ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά για «Γλυπτικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της Αρκούδας στο Μέτσοβο». Ο Γιώργος Χουλιαράς έχει δημιουργήσει, με ομάδα φοιτητών, μια πορεία με γλυπτικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Στις 6 μ.μ.

• Ολοκληρώνεται η σειρά των παράλληλων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μνησιπήμονα» του Τάσου Μαντζαβίνου, με ομιλητή τον καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογράφο Νίκο Μπακουνάκη. Στη Φωκίωνος Νέγρη 16, στις 8 μ.μ., στην γκαλερί Citronne.

• Με αφορμή το χειροποίητο βιβλίο-έκθεμα του Τάσου Μαντζαβίνου «The Raven», που βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Ε. Α. Πόε, ο Νίκος Μπακουνάκης θα παρουσιάσει τα στοιχεία που ανατρέπουν όλες τις προβλέψεις για την εξαφάνιση του υλικού βιβλίου.

• Ξεκινά  στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, Γκάζι) το έργο «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα σε σκηνοθεσία Ντίνας Γιαμπουράνη και Αντώνη Σπίνουλα. Κάθε Τετάρτη στις 6.30 μ.μ.