Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ντοκιμαντέρ στην Πελοπόννησο

Καλαμάτα

Ανοίγει την αυλαία του το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας (20-31/1). Η έναρξη θα γιορταστεί στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με μια τζαζ συναυλία του τρίο Αnn Helen Hjemli Trio από τη Νορβηγία. Στις 8 μ.μ. Οι πρώτες μέρες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβραϊκός περίπατος

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Θεσσαλονίκη Walking Tours διοργανώνει ακόμα έναν περίπατο στις 17/1, αναζητώντας τα ίχνη του πλούσιου εβραϊκού παρελθόντος της πόλης, με ξαναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο. Οι συμμετέχοντες θα γευτούν επίσης τη σεφαραδίτικη κουζίνα. Σημείο συνάντησης τα Λουλουδάδικα, στις 9.45 π.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

«Προσεχώς Εμείς Μεγαλώνουμε»

Ξάνθη

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν στις 20/1 το βιβλίο «Προσεχώς Εμείς Μεγαλώνουμε», σε επιμέλεια των Χρήστου Δανιήλ και Ελένης Χοντολίδου, το οποίο περιλαμβάνει μαρτυρίες εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, στις 7 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Φερνάντο Ρενχίφο

Θεσσαλονίκη

Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο «Requiem» του Φερνάντο Ρενχίφο στο θέατρο Blackbox, μέχρι 2 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παίζουν Αλέξανδρος Αντωνίου, Διονύσης Καραθανάσης και Γιάννης Μαστρογιάννης. Στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Απολογία Σωκράτη

Καβάλα

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει το έργο «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», την αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην Ιστορία, σήμερα Σάββατο, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στις 9 μ.μ. Η παράσταση είναι στα αρχαία ελληνικά, με νεοελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχέδια του Θόδωρου στη γενέτειρά του

Περίπου 100 σχέδια του γλύπτη Θόδωρου παρουσιάζονται έως τις 26 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (Δημ. Βότση 2, τηλ. 26413-60316). Η έκθεση «Στίγματα πορείας: ίχνη σε χαρτί με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο (1947-1961)» παρουσιάζει έργα του Αγρινιώτη δημιουργού για πρώτη φορά στο κοινό. Είναι όλα πρώιμα έργα, τα περισσότερα εστιασμένα στην ανθρώπινη μορφή, στα οποία καταγράφεται η αρχή της πορείας του. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης περιοδεύει στην Κρήτη

Το «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν είναι η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, που παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στη Λαμία. Η παράσταση θα μεταφερθεί από τις 22 Ιανουαρίου και για πέντε μόνο παραστάσεις (έως και 24/1) στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα παρουσιαστεί στο Πειραματικό Θέατρο – Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10 – Κομμένο Μπεντένι). Η απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Φοινίτση. Παίζουν η Μικαέλα Κεφαλογιάννη, ο Νικόλας Αλεξίου, η Σοφία Δερμιτζάκη και ο Δημήτρης Φοινίτσης.

ΠΑΤΡΑ«Multiverse»,

oμαδική έκθεση

Η Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα), στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art, φιλοξενεί (έως 13/2) την ομαδική έκθεση «Multiverse», στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη (έργο της στη φωτογραφία), Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Την επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος. Η Fresh Art, ως εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της το 2012, με στόχο να παρουσιάζει ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών.

ΡΟΔΟΣ

Το ντοκιμαντέρ για το Καστελλόριζο

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» είναι η πιο πρόσφατη παραγωγή του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ώρα 19.00, θα προβληθεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στον κινηματογράφο «Παλλάς» (Δημοκρατίας 13) σε συνεργασία με τον Σύλλογο RICHeS. Η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνη Σαρίογλου και του Αγγελου Κοβότσου. Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Στίχοι: Ελένη Φωτάκη. Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας. Αφήγηση: Νένα Μεντή – Γιώργος Κέντρος. Εικαστική επιμέλεια: Πάβλος Χαμπίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή