Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η παράσταση «Ισορροπία του Nash» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου ξεκινά από σήμερα στην Πειραματική Σκηνή (-1) του Εθνικού Θεάτρου. Με αφορμή τους «Δίκαιους» του Καμύ και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, επιχειρείται η σύνθεση ενός έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων. Από Πέμπτη ώς Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

– Παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 16/1 το βιβλίο «Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο αιώνων», που επιμελήθηκαν οι Μάνος Αυγερίδης, Εφη Γαζή και Κωστής Κορνέτης. Στο Polis Art Cafe στις 12.30 μ.μ.

– Τρεις έξτρα παραστάσεις, 15, 16 και 17 Ιανουαρίου για το μιούζικαλ «Nine», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στο Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος).

– Για άλλη μια χρονιά, 20ή χρονιά, το Παζάρι Βιβλίου θα βρίσκεται στην Πλατεία Κοτζιά. Από 16 Ιανουαρίου ώς 7 Φεβρουαρίου. Ανοικτά καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές 9 π.μ.-9 μ.μ.

– Η έκθεση της Μαρίνας Μπιρδιμήρη εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Skoufa (Σκουφά 4, Κολωνάκι), στις 7.30 μ.μ. Εως 8 Φεβρουαρίου.

– Πρώτη συναυλία της ΚΟΑ σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής (αιθ. Χρήστος Λαμπράκης, στις 8.30 μ.μ.) με τη «Μεγάλη» Συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ υπό τη διεύθυνση του Alpaslan Ertungealp. Στην ίδια συναυλία ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης είναι ο σολίστ στην πρώτη εκτέλεση του εκρηκτικού Δεύτερου Κοντσέρτου του Ελληνα συνθέτη Ιωσήφ Βαλέτ.

– Συνομιλίες με νέους πεζογράφους στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης). Σήμερα, στις 7 μ.μ. ο Ιάκωβος Ανυφαντάκης. Παρουσιάζει η Μάρω Δούκα. Διαβάζει η Αλεξάνδρα Διαλυνά.

– Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Τι πάθος ατελείωτο» παρουσιάζεται σήμερα στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει (Ακαδημίας 32). Θα μιλήσουν οι Ν. Δαββέτας, Θοδ. Γρηγοριάδης, Κ. Καλημέρης, Χρ. Παπαγεωργίου και ο συγγραφέας. Διαβάζει ο Στ. Μερμήγκης.

– Ξεκινά από σήμερα στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης η παράσταση «Τ.Ι.Ν.Α., μια σύντομη ιστορία για την κρίση» του Σιμόν Γκρανζά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη, που πρώτη φορά σκηνοθετεί θέατρο πρόζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή