ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-2118340

– Η παράσταση «Ισορροπία του Nash» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου ξεκινά από σήμερα στην Πειραματική Σκηνή (-1) του Εθνικού Θεάτρου. Με αφορμή τους «Δίκαιους» του Καμύ και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, επιχειρείται η σύνθεση ενός έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων. Από Πέμπτη ώς Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

– Παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 16/1 το βιβλίο «Μεταπολίτευση. Η Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο αιώνων», που επιμελήθηκαν οι Μάνος Αυγερίδης, Εφη Γαζή και Κωστής Κορνέτης. Στο Polis Art Cafe στις 12.30 μ.μ.

– Τρεις έξτρα παραστάσεις, 15, 16 και 17 Ιανουαρίου για το μιούζικαλ «Nine», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας στο Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος).

– Για άλλη μια χρονιά, 20ή χρονιά, το Παζάρι Βιβλίου θα βρίσκεται στην Πλατεία Κοτζιά. Από 16 Ιανουαρίου ώς 7 Φεβρουαρίου. Ανοικτά καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές 9 π.μ.-9 μ.μ.

– Η έκθεση της Μαρίνας Μπιρδιμήρη εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Skoufa (Σκουφά 4, Κολωνάκι), στις 7.30 μ.μ. Εως 8 Φεβρουαρίου.

– Πρώτη συναυλία της ΚΟΑ σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής (αιθ. Χρήστος Λαμπράκης, στις 8.30 μ.μ.) με τη «Μεγάλη» Συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ υπό τη διεύθυνση του Alpaslan Ertungealp. Στην ίδια συναυλία ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης είναι ο σολίστ στην πρώτη εκτέλεση του εκρηκτικού Δεύτερου Κοντσέρτου του Ελληνα συνθέτη Ιωσήφ Βαλέτ.

– Συνομιλίες με νέους πεζογράφους στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης). Σήμερα, στις 7 μ.μ. ο Ιάκωβος Ανυφαντάκης. Παρουσιάζει η Μάρω Δούκα. Διαβάζει η Αλεξάνδρα Διαλυνά.

– Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Τι πάθος ατελείωτο» παρουσιάζεται σήμερα στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει (Ακαδημίας 32). Θα μιλήσουν οι Ν. Δαββέτας, Θοδ. Γρηγοριάδης, Κ. Καλημέρης, Χρ. Παπαγεωργίου και ο συγγραφέας. Διαβάζει ο Στ. Μερμήγκης.

– Ξεκινά από σήμερα στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης η παράσταση «Τ.Ι.Ν.Α., μια σύντομη ιστορία για την κρίση» του Σιμόν Γκρανζά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη, που πρώτη φορά σκηνοθετεί θέατρο πρόζας.