Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου). Τίτλος της «Μεγάλοι δρόμοι», σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη και της ομάδας Terre de Semis.

• Αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο είναι η 8η εκδήλωση του κύκλου «Ποίηση: λόγος και τέχνη», που διοργανώνει το Ιδρυμα Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης. Απόψε ο Δημήτρης Κοσμόπουλος ανθολογεί το έργο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Στις 8 μ.μ., στο σπίτι του Τάκη Σινόπουλου (Τ. Σινόπουλου 22, Περισσός), όπου στεγάζεται το ίδρυμα.

• Παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Βυζαντινό Μουσείο η έκθεση «Κεντήματα από την Πόλη». Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στις 12 το μεσημέρι. Την Πέμπτη 28/1 θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Εκκλησιαστικά κεντήματα από την Πόλη». Στις 7 μ.μ.

• Το βιβλίο του Αντώνη Κοκορίκου «Το σχέδιο για τη χώρα» (εκδ. Σιδέρης) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Αρσάκειο Μέγαρο, Στοά του Βιβλίου), στις 7 μ.μ.

• Η διάσημη κινεζική ομάδα China Anhui Art Troupe απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Χρ. Λαμπράκης, στις 8.30 μ.μ., με ένα μαγικό υπερθέαμα, με χορό, μουσική και τραγούδια. Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του κύκλου «Γέφυρες», που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

• Διάλεξη του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα John Kittmer, με θέμα «Η Γεννάδειος και η Εδρα του Κοραή». Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9), στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Ιωάννου Γενναδίου.

• Πρώτη συναυλία του κύκλου «Το ελληνικό σχέδιο» στη Στέγη Γραμμάτων. Στη Μικρή Σκηνή, στις 9 μ.μ. απόψε, το «Ρεπερτόριο» του Δ. Μαμαγκάκη και «Παραλλαγές: Στο περιγιάλι το κρυφό» του Χρ. Παπαγεωργίου. Δύο έργα που καταδεικνύουν δύο τρόπους με τους οποίους βασικές ιδέες τροφοδοτούν τη μουσική σύνθεση, δημιουργώντας είτε ένα γλωσσικό ιδίωμα είτε μουσικές φόρμες.

• Μια παράξενη και αστεία οικογένεια, η «Οικογένεια Ανταμς», φτάνει από σήμερα στο θέατρο «Βέμπο» (Καρόλου 18, πλ. Καραϊσκάκη), σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου. Παίζουν Αντ. Καφετζόπουλος, Μαρ. Σολωμού, Κων. Καζάκος, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή