Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Θεσσαλονίκη

Το μοναδικό παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας», βασισμένο στην αριστουργηματική νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στις 11 π.μ., σε σκηνοθεσία και προσαρμογή κειμένου του Δημήτρη Αδάμη στο θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310-262.051). Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου. Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Γιώργος Δερνίκας, Χρήστος Εζίρογλου, Δανάη Κλάδη, Πέτρος Μαλιάρας, Πέτρος Παπαζήσης.

ΘΕΑΤΡΟ

«Το αμάρτημα της μητρός μου»

Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά το κλασικό έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε μια εκδοχή που έχει αγαπηθεί από το κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ερμηνεύουν ο Θεμιστοκλής Καρποδίνης και η Αγάπη Μανουρά. Στο θέατρο Ανετον, σήμερα Σάββατο στις 9 μ.μ. και αύριο στις 7 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απρόβλεπτες συναντήσεις

Θεσσαλονίκη

Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη έρχεται σήμερα Σάββατο στις «Απρόβλεπτες συναντήσεις» του Ιανού, για να συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα για τα πρόσφατα σημαντικά ευρήματα και, κυρίως, για το πώς η μελέτη του παρελθόντος μπορεί να αποτελέσει εργαλείο κατανόησης του παρόντος. Στο θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ), στις 12 το μεσημέρι.

ΘΕΑΤΡΟ

«Πάρτι γενεθλίων»

Θεσσαλονίκη

Η θεατρική ομάδα των Ουκ Νουκ παρουσιάζουν στις 18-25/2 την παράσταση «Πάρτι γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του νομπελίστα συγγραφέα, στο θέατρο Blackbox. Παίζουν Αλίκη Ατσαλάκη, Ελενα Βισέρη, Μαριλένα Κατρανίδου κ.ά. Στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Σωτηρία με λένε»

Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται στο ΚΘΒΕ οι παραστάσεις του έργου «Σωτηρία με λένε» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με πρωταγωνίστρια την Εφη Σταμούλη. Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27) στις 9 μ.μ. έως τις 6 Μαρτίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Παραμύθια με όνομα»

Κοινή έκθεση έργων δύο σημαντικών εικαστικών της νεότερης γενιάς, της Κατερίνας Χαδουλού (φωτ.) και του Νίκου Σίσκου, παρουσιάζεται στην γκαλερί Artis Causa της Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 97) από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Η έκθεση, που πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση των αθηναϊκών αιθουσών Τέχνης Kaplanon Galleries, έχει τίτλο «Παραμύθια με όνομα» και εμπνέεται από το αφηγηματικό ύφος και των δύο καλλιτεχνών που συναντώνται στη δύναμη της παραβολής και στην υποβολή μιας ψευδαισθητικής, παράλληλης πραγματικότητας.

ΒΟΛΟΣ

Μουσείο Τσαλαπάτα με Ghost Notes

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα φιλοξενήσει τo ελληνικό συγκρότημα Ghost Notes, αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, για μία και μοναδική συναυλία. Οι Ghost Notes ερμηνεύουν παραδοσιακά κομμάτια του βιρτουόζου κιθαρίστα Django Reinhardt αλλά και δικές τους gypsy jazz μελωδίες. Σταθμοί στην πορεία τους αποτέλεσαν η συνεργασία τους με τον Ολλανδό κιθαρίστα Stochelo Rosenberg αλλά και η εμφάνισή τους στο Royal Albert Hall. Ελεύθερη είσοδος.

ΣΕΡΡΕΣ

«Ο έρωτας στ’ Αστέρια»

Μια βραδιά με τραγούδια αγάπης είναι η αποψινή (ώρα 21.00) στην κεντρική σκηνή «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Η διακεκριμένη μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη (φωτ.), ο γνωστός κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και ο δεξιοτέχνης πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συναντώνται για να προσφέρουν μια συναυλία υψηλής ποιότητας και καλλιτεχνικής αξίας. Στη βραδιά θα ακουστούν άριες και ντουέτα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι την ιταλική όπερα, το γαλλικό τραγούδι, την ελληνική οπερέτα, αλλά και την τζαζ. Ενα μουσικό γεγονός για τις Σέρρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

String Demons στο Μέγαρο

Οι String Demons, τα δύο ταλαντούχα αδέλφια, ο Κωνσταντίνος στο βιολοντσέλο και η Λυδία στο βιολί, που ξεκίνησαν ως μουσικό σχήμα την πορεία τους το 2014, συμφιλιώνουν με μοναδικό τρόπο την κλασική μουσική με τη Heavy Metal, την παραδοσιακή και λαϊκή με τη ροκ και μας ταξιδεύουν με ρυθμό, τρέλα, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα. Σήμερα το βράδυ θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το τολμηρό πρόγραμμά τους, στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουν ήδη το δεύτερο άλμπουμ τους. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή