Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πέντε ακραίες προσωπικότητες συναντιούνται σε μια στάση λεωφορείου και τότε αρχίζουν οι περιπέτειες των ηρώων στην παράσταση «Ακουσε τα κύματα» της Σοφίας Ιόλης Μπούντα, σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακόπουλου, που ανεβαίνει στο θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67) στις 10 μ.μ.

• Στο θέατρο «Παραμυθίας» (Παραμυθίας 27) ανεβαίνει η παράσταση «Πόρτα», στις 8.30 μ.μ., σε σκηνοθεσία Φωτεινής Νταφοπούλου, με τις ηθοποιούς Κλαίρη Μπάμπαλη και Ελενα Πετροπούλου. Χορεύει η Πέννυ Μποεδώφ. Κάθε Πέπτη έως τις 25 Μαρτίου.

• Στον χώρο βιβλίου και πολιτισμού «Εν Πλω» (Χαρ. Τρικούπη 6-10) ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συναντά τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη στις 7 μ.μ.

• Ελληνες δημιουργοί εκθέτουν τα κοσμήματά τους στην 3η συνάντηση δημιουργών «A Jewel Made In Greece» στην αίθουσα «Μηχανουργείο» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος.

• Αφιέρωμα στον ποιητή Ορέστη Αλεξάκη διοργανώνει ο Δήμος Καλλιθέας και το Κέντρο Μελέτης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Γιάννης Χατζίνης» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Μαντζαγριωτάκη 76) και ώρα 7 μ.μ., με την κριτικό λογοτεχνίας Χρύσα Σπυροπούλου.

• Τα Υπόγεια Ρεύματα εμφανίζονται Unplugged στο art cafe «Στου Στράτου» (Φωκίωνος Νέγρη 57) με ένα λιτό ακουστικό σετ και τον επιδραστικό στίχο τους.

• Συζήτηση με θέμα «Ποίηση και νέες υποκειμενικότητες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» διοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος στη Φορμάικα (Καρόρη 5) με αφορμή τη νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Λογγινίδη και με τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά και τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη.

• Το βιβλίο «Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» του προέδρου της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γκι Φερχόφσταντ, παρουσιάζουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή στη 1 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αν. καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Αριστείδης Χατζής και ο συγγραφέας. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή