Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τραγουδώντας Τομ Γουέιτς

Θεσσαλονίκη

Αθέατες πλευρές του πολύπλευρου και αιρετικού έργου του Τομ Γουέιτς έρχεται να διαφωτίσει η Γεωργία Συλλαίου με την πρωτότυπη παράσταση «Μια μικρή σταγόνα δηλητήριο» (A little drop of poison), που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 9 μ.μ. Συμμετέχοντας στην ενότητα εκδηλώσεων «Μουσική & Λόγος», η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, μουσικός και συγγραφέας ανιχνεύει τον μουσικό και ποιητικό κόσμο του μυθικού τραγουδοποιού.

ΒΙΒΛΙΟ

Η εμπειρία από την πολιτική

Πάτρα

«Ημουν κι εγώ εκεί» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Σήμερα ο συγγραφέας θα μιλήσει γι’ αυτό στο Λιθογραφείον της Πάτρας. To βιβλίο παρουσιάζει τη σκοπιά ενός ανθρώπου που έζησε από μέσα, με όλες τις αντιπαραθέσεις, τις πολιτικές εξελίξεις της οικονομικής και ευρύτερης κρίσης της χώρας μας. Στις 12.30 μ.μ. (Μαιζώνος 168-174)

ΕΚΘΕΣΗ

Enigami

Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μέχρι και τις 29 Μαΐου την έκθεση με τίτλο «Enigami» με έργα τριών καλλιτεχνών. Ο Ανδρέας Βούσουρας, ο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Σεπετζόγλου κάνουν δημιουργίες πάνω σε έναν αναγραμματισμό: το Enigami είναι το Imagine, γραμμένο ανάποδα.Εγκαταστάσεις, διαδραστικές κατασκευές, γλυπτά, βίντεο, σχέδια και ζωγραφικές συνθέσεις συνομιλούν μεταξύ τους και αντιπαρατίθενται, άλλοτε με άμεσο και άλλοτε με υπαινικτικό τρόπο, για φλέγοντα θέματα της πραγματικότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πόλεμος και ειρήνη

Χανιά

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου φιλοξενεί την έκθεση «Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια» – 5 φωτογράφοι – 5 βλέμματα | 12 ιστορικοί – 8 χώρες. Πέντε φωτογράφοι αποτυπώνουν τnν πραγματικότητα του πολέμου και τnς ζωής στα Βαλκάνια την περίοδο 1914-1918, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη έως σήμερα. Οι φωτογραφίες τους δείχνουν ένα εν πολλοίς άγνωστο μέχρι σήμερα θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Διάρκεια έως τις 19/4.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μουσική και αυτισμός

Ιωάννινα

Στις 9 και 16 Απριλίου διεξάγεται μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα, ηλικίας 5 – 7 και 8 – 11 ετών, και τους γονείς τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ε. Α. Πόε, «Οι φόνοι της οδού Μοργκ»

To «Σχήμα εκτός Αξονα» (Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της τελικής εκδοχής του μονολόγου «Οι φόνοι της οδού Μοργκ» σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Εντγκαρ Αλαν Πόε σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, η παράσταση θα παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους της πόλης, ενώ το φθινόπωρο θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Ερμηνεύει ο Γρηγόρης Τίλδης. Απόψε,  αύριο  και μεθαύριο στις 9.30 μ.μ. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

ΠΑΤΡΑ

«Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς»

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Damiens/Φουκώ – Χειμωνάς» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή μεταφέρεται στο θέατρο «Λιθογραφείον» της Πάτρας (Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων). Το έργο, το οποίο αντλεί έμπνευση από κείμενα του Μισέλ Φουκώ και του Γιώργου Χειμωνά, πραγματεύεται την ιστορική πορεία της τιμωρίας, από τα σωματικά βασανιστήρια του Μεσαίωνα μέχρι τις σύγχρονες μεθόδους σωφρονισμού. Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 9.30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το κουκλόσπιτο» του Ερρίκου Ιψεν

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης συνεχίζει το ταξίδι της παράστασης «Το κουκλόσπιτο» του Ερρίκου Ιψεν σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Φοινίτση. Επόμενη στάση της περιοδείας, στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ). Πρωταγωνιστεί η Μικαέλα Κεφαλογιάννη στον ρόλο της μοναχικής Νόρας, η οποία επιχειρεί σχεδόν εμμονικά να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της με φόντο μια κοινωνία σε παρακμή. Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί Νικόλας Αλεξίου, Σοφία Δερμιτζάκη και Δημήτρης Φοινίτσης.

ΚΑΒΑΛΑ

«Το κενό αυτοπροσώπως»

Η νέα ανατρεπτική κωμωδία του Ακη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, φιλοξενείται τώρα από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για τέσσερις παραστάσεις, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου, στις 18.30 και στις 21.15. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος. Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη. Παίζουν ακόμη: Ειρήνη Σταματίου, Διονύσης Χριστόπουλος. Παραγωγή: Θέατρο ΠΟΛΗ. Πληροφορίες στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: 2510-220.876-7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή