Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Θεσσαλονίκη

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας –Θράκης του ΚΘΒΕ επιστρέφει για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και ανεβάζει το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα στο Βασιλικό Θέατρο. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, αφηγείται την ιστορία του μικρού Ναζ, πρόσφυγα από τη Μέση Ανατολή, και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Conflict Zones» της Ενωσης των Θεάτρων της Ευρώπης. Σήμερα στις 6 και 9 μ.μ., αύριο στις 7 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ελληνες φωτογράφοι

Θεσσαλονίκη

Προβολές έργων τεσσάρων Ελλήνων φωτογράφων, που έδρασαν τα τρία πρώτα τέταρτα του 20ού αιώνα, διοργανώνουν τα Αρχεία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στους χώρους του μουσείου τον Απρίλιο και τον Μάιο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Λέτσιο, Γιάννη Στυλιανού, Σωκράτη Ιορδανίδη και Λεωνίδα Παπάζογλου. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΙΗΣΗ

Κλείτος Κύρου

Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση με θέμα «Κλείτος Κύρου. Δέκα χρόνια απουσίας» πραγματοποιείται σήμερα, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με τη συμμετοχή ποιητών, κριτικών λογοτεχνίας κ.ά. Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Μαρκόπουλος, Τιτίκα Δημητρούλια, Ηρακλής Παπαϊωάννου. Ποιήματά του θα διαβάσουν ο Κώστας Σάντας και η Βικτώρια Καπλάνη.

ΘΕΑΤΡΟ

Ευγένιος Ιονέσκο

Πάτρα

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου υποκριτικής του θεάτρου «Γραμμές Τέχνης» και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Κόκκαλης παρουσιάζουν «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο, που γράφτηκε το 1970, ενώ στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε το 1971 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Την Κυριακή 10/4 (Μαιζώνος 271).

ΘΕΑΤΡΟ

«Το ρολόι» στο Μουσείο Ελιάς

Σπάρτη

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζοντας την επιτυχημένη παράσταση «Το ρολόι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», η παράσταση αποβλέπει στο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και να ανιχνεύσει τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Σήμερα, στις 8.30 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΚΑΒΑΛΑ

«Ισορροπιστής αεροσκαφών»

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών», σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, επιστρέφει στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για τρεις παραστάσεις. Πρόκειται για κωμωδία με ήρωα έναν απλό καθημερινό άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία απρόσμενη πρόκληση. Πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Πιατάς, πλαισιωμένος από τους Αλέξανδρο Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης. Απόψε και τη Δευτέρα στις 9 μ.μ., αύριο στις 8 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ο κύκλος με την κούκλα»

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες και ζωντανή μουσική, βασισμένη στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του Αλφόνσο Σάστρε, παρουσιάζει ο κουκλοθίασος «Redicolo» στον πολυχώρο «ΕΝΩ» (Ερμού 11 και Ιωνος Δραγούμη), στη Θεσσαλονίκη. Αύριο στις 12 το μεσημέρι. Το έργο, που έχει τον τίτλο «Ο κύκλος με την κούκλα», ψυχαγωγεί και διασκεδάζει τους μικρούς θεατές, ενώ, την ίδια στιγμή, τους προσφέρει, με πολύ έξυπνο τρόπο, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα της δικαιοσύνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μια εποχή στην κόλαση»

Ο συνθέτης Γιώργος Χριστιανάκης προσεγγίζει μουσικά το εμβληματικό κείμενο του σπουδαίου Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό «Μια εποχή στην κόλαση» και παρουσιάζει μία συναυλία-παράσταση, συνοδευόμενη από πρωτότυπο οπτικό υλικό. Συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Παντέλης, Φώτης Σιώτας, Μιχάλης Βρέττας, Σοφία Ευκλείδου, Βασίλης Μπαχαρίδης, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης. Ακούγεται, επίσης, η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα. Αύριο στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

«Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

Στα Ιωάννινα ταξιδεύει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα και τους γονείς τους. Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 π.μ. (για γονείς παιδιών από 5 έως 7 ετών) και στις 12 το μεσημέρι (για γονείς παιδιών από 8 έως 11 ετών), στο ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων (Νεοκαισάρεια). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλ. 26510-83.173.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή