Παγκόσμια Ημέρα Fashion Revolution: Εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

Παγκόσμια Ημέρα Fashion Revolution: Εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα την Κυριακή 24 Απριλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Fashion Revolution, στην επέτειο του ατυχήματος του Rana Plaza.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε 90 χώρες, με στόχο την κατάλυση της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αλυσίδα παραγωγής στη βιομηχανία της μόδας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Αναλυτικά:

Αθήνα (Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5)

16:30 – 18:00

Παιδικό Εργαστήρι "Μαμά φτιάχνω το μπλουζάκι μου" Μικροί Γίγαντες.

Μια δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα φέρει κοντά στο σκεπτικό του "Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου". Με το να δημιουργήσουν το "δικό" τους μπλουζακι τους δίνεται η δυνατότητα να καταλάβουν, να νιώσουν και να βιώσουν την όλη διαδικασία με την ελπίδα οτι θα είναι οι μελλοντικοί ηθικά σκεπτόμενοι πολίτες μας.

16:30 – 19:00

Δημιουργικό Εργαστήρι “Μόδα & Παραγωγή” Workshop FairTrade

Στο workshop που θα πραγματοποιηθεί από τη Fair Trade Hellas, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγικής διαδικασίας των ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και να κατανοήσουν το ρόλο τους σαν καταναλωτές στη διαδικασία παραγωγής ενός ρούχου. Θα μάθουν πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το workshop απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.

18:00 – 19:00

Παιδικό Θέατρο «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο».

Η θεατρική παράσταση οργανώνεται από την ηθοποιό Αριστέα Κοντραφούρη και ονομάζεται « Ο Τομ ΤιριΤομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δυο του Χ. Μπουλώτη ». Το παραμύθι αναφέρεται σε μια χώρα την Ελκαζίνη,όπου για μιαν ασήμαντη αφορμή οι κάτοικοι χωρίζουν τη γέφυρα με τις επτά καμάρες. Τώρα πια, το ποτάμι τους κόβει στα δύο και η Ελκαζίνη χωρίζεται στην Έλκα και τη Ζίνη. Οι κάτοικοι χάνουν τη φωνή τους ή μάλλον καλύτερα επικοινωνούν μεταξύ τους ψιθυριστά. Τα ρολόγια σταματούν και τα πάντα αρχίζουν σιγά σιγά να καταστρέφονται. Ώσπου κάποια στιγμή γεννιέται ο Τομ Τιριτόμ…

20:00 – 21:00

Προβολή ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» από την ActionAid Hellas

21:00

Tokkoi ‘Stories Untold’ και ακολουθεί το ετήσιο πλέον Closing Fashion Revolution party

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

16:30 – 22:00

Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων ‘Swap, don’t shop!’ (Γυναικεία – Ανδρικά – Παιδικά)

Θεσσαλονίκη (Toms Flagship, Τσιμισκή)

11:00 – 15:30

Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων (Γυναικεία – Ανδρικά – Παιδικά). Swap, don’t shop! Φέρε τα ρούχα που θέλεις να ανταλλάξεις & διάλεξε νέα κομμάτια.

12:00 – 15:00

Networking ανάμεσα σε σχεδιαστές, καταναλωτές και fashion revolutionaries

11:00 – 12:00

Παιδικό Ατελιέ (από 5 έως 12 χρονών) «Φτιάξε το δικό σου καλτσοζωάκι!»

Έχετε μονές κάλτσες; Φέρτε τις να τiς μεταμορφώσουμε μαζί σε ζωάκι. Το ατελιέ εμψυχώνουν οι σχεδιάστριες του Colibri-handmade. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιτότητας.

12:30 – 13:30

Happening «Μόδα & Δημιουργία»

Α’ Μέρος: Νίκος Γκλαβίνας, σχεδιαστής μόδας

Β’ Μέρος: Dressmeup, Εργαστήρι μόδας για κορίτσια

14:00 – 15:00 Capsule Wardrobe Workshop από την Communicator και Conscious Consumer Γιώτα Ζωγραφάκη. Πώς να χτίσετε μια λειτουργική γκαρνταρόμπα με 30 βασικά κομμάτια, ώστε να μην χρειαστεί να αναφωνήσετε ποτέ ξανά «δεν έχω τίποτα να φορέσω»!

15:30 – 16:30

Παρουσίαση: «Πώς φτιάχνεται η μάλλινη τσόχα;» από την Αλέκα του Colibri-handmade. Γιατί το μαλλί μπορεί να είναι ηθικό, εάν το επιλέξουμε σωστά.

17:30 – 19:00

Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία Αριστοτέλους

Προβολή ντοκιμαντέρ της ActionAid Hellas ‘Made in Bangladesh’. Επίσημη πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.

Αλεξανδρούπολη (Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Λεωφόρος 14ης Μαΐου)

12:00

Street Fashion Show. Πεζόδρομος στην Λ.Δημοκρατίας 298 (κέντρο της πόλης)

Στο κέντρο της Αλεξανδρούπολής λίγα μέτρα από το Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί ένα street fashion show με επιλογή ρούχων από διάφορες δεκαετίες από την προσωπική συλλογή της κ.Γιαννακίδου (Founder of ΕΜΘ). Εννιά μοντέλα θα αντιπροσωπεύσουν χαρακτηριστικά fashion statements του προηγούμενου αιώνα και το 10ο θα είναι ένας λευκός καμβάς για το κοινό να μπορεί να διαδράσει μαζί του, αφήνοντας σχόλια για το Fashion Revolution Day. Τα μοντέλα θα εμφανιστούν με ένα λευκό προσωπείο και μια πλαστική σακούλα στο χέρι με μια φωτογραφία από τα θύματα του Rana Plaza και στη συνέχεια θα αποκαλύψουν το πρόσωπο τους και θα ξεκινήσει το show. Στο τέλος τα μοντέλα θα οδηγήσουν το κοινό από το κέντρο της πόλης προς το ΕΜΘ. Στόχος είναι η κινητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για ολόκληρη την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Fashion Revolution .

12:30

Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων ‘Swap, don’t shop!’ (Γυναικεία – Ανδρικά – Παιδικά)

18:00- 19:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» που δημιουργήθηκε από την Action Aid Hellas Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Θα ακολουθήσει πάρτυ!

Σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης όπου και θα καταγράψει όλες τις δράσεις με εθελοντές φωτογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή