Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κως

Στα ελληνικά νησιά ταξιδεύει και φέτος το καλοκαίρι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος « (Επι)μένοντας Αιγαίο». Σήμερα, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Μetallon» θα βρίσκονται στην Κω, όπου θα δώσουν συναυλία με τη συμμετοχή του τρομπετίστα Παναγιώτη Μαλαμού.

ΘΕΑΤΡΟ

«Εlephantastico»

Θεσσαλονίκη

Στο 3ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Εlephantastico» του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει το ΚΘΒΕ με την παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Ανετον σήμερα στις 6 μ.μ. Παράλληλα, το Κουκλοθέατρο του ΚΘΒΕ διοργανώνει εργαστήριο κατασκευής κούκλας και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 10 ετών αύριο στις 10.30 π.μ. στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Unlearning Series»

Θεσσαλονίκη

Τα αποτελέσματα των διαλέξεων και εργαστηρίων οπτικού πολιτισμού «Unlearning Series», που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Artecitya – Envisioning the City of Tomorrow» με τη συμμετοχή 40 νέων δημιουργών παρουσιάζονται στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Ολγας 66) ώς την 1η Ιουλίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Bήμα στους Νέους»

Θεσσαλονίκη

Με την περφόρμανς «Ερροϊκό» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφίας Καρακατσέλη και Μαρίας Στεφανίδου συμμετ

έχει η ομάδα «σΟμΑ» στο Φεστιβάλ «Βήμα στους Νέους» που διοργανώνει για έκτη χρονιά το «Σχήμα εκτός Αξονα» (Πλάτωνος 35). Από τις 25 έως τις 30 Μαΐου στις 9 μ.μ.

ΣΙΝΕΜΑ

«Ρωσικός κινηματογράφος»

Θεσσαλονίκη

Καθημερινά  μέχρι τις 24 Μαΐου πραγματοποιούνται προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ρωσικού Κινηματογράφου στην Πλατεία Αριστοτέλους 10, το «Ολύμπιον» και τον κινηματογράφο «Παύλος Ζάννας». Ωρα έναρξης 6 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο,τι εξαφανίζεται αφήνει ίχνη

Η εκδήλωση λήξης της ατομικής εικαστικής έκθεσης του Θοδωρή Λάλου με τίτλο «Solo artists’ books» πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30 π.μ. στο Βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Tσιμισκή 11). Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που περιστρέφονται γύρω από την έννοια και την υλική υπόσταση του βιβλίου. Ο καλλιτέχνης προσκαλεί το κοινό να «σβήσει» τα σχέδιά του, συμμετέχοντας στη δράση «Erase / πού πάει το σχέδιο όταν σβήνει…», έτσι ώστε να αντιληφθεί πως ακόμα και ό,τι «εξαφανίζεται» αφήνει ίχνη, άλλοτε στο χαρτί και άλλοτε στη σκέψη μας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Το καπλάνι της βιτρίνας»

Μετά την επιτυχία της φετινής χρονιάς, η παράσταση «Το καπλάνι της βιτρίνας» της Αλκης Ζέη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τη μουσική ο Μιχάλης Αβραμίδης. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλέξανδρος Βάρθης, Αγγελική Πασπαλιάρη, Αρετή Τίλη κ.ά. Αύριο στις 11.30 π.μ. και στις 5 μ.μ.

ΧΑΝΙΑ

Τα πορτρέτα δεκαπέντε εφήβων

Στο Αrt Cafe Κimolia σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας «Αγνωστος Προορισμός – Destination Unknown» της Νατάσας Καρακατσάνη σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη και εισαγωγή του Γιάννη Στρατουδάκη στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού-Καλλιτεχνικού Συμποσίου «Το Ανθρώπινο Σώμα και Βίωμα στην εποχή της σύγχρονης κρίσης υπό το πρίσμα της Επιστήμης και της Τέχνης» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου. Θέμα της έκθεσης, δεκαπέντε έφηβοι από δοκιμαζόμενες περιοχές.

ΠΟΡΟΣ

Τα… ασπρόμαυρα καΐκια του Μακ Κέιμπ

«Αιγαιοπελαγίτικα καΐκια, 1954-1964», είναι ο τίτλος της έκθεσης του Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου Robert McCabe που παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne, στον Πόρο. Εκτίθενται 50 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες αποτυπώνουν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στον «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών», που «προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη ναυτική μας παράδοση, να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τα καΐκια που κατακρεουργήθηκαν βάναυσα». Ως τις 29/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή