Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Crossings

Ρέθυμνο

Στο  πλαίσιο του νεόκοπου φεστιβάλ φωτογραφίας Medphoto Festival στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, μόλις εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Crossings» σε επιμέλεια Γιώργου Μουτάφη και Παύλου Φυσάκη, δύο αναγνωρισμένων Ελλήνων φωτογράφων. Η έκθεση πραγματεύεται τις διαδρομές των προσφύγων προς και διαμέσου της Ευρώπης. Φιλοξενείται στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας με τη συμμετοχή πολλών αξιόλογων φωτογράφων. Εως και τις 10/7.

MOYΣΙΚΗ

World Music

Τήνος

Για τέταρτη χρονιά επιστρέφει στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το Tinos World Music Festival, που φέτος είναι αφιερωμένο στην ανθρώπινη φωνή. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στη σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστούν η εν Τήνω Χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου-Τήνου και εν συνεχεία το σύνολο των Αυγερινής Γάτση, Γιάννη Νιάρχου και Ακη Πιτσάνη σε μια συναυλία με μικρασιατικά τραγούδια. Στις 9.30 μ.μ.

MOYΣΙΚΗ

Αγγλόφωνη ροκ

Ναύπλιο

Eνα τριήμερο αφιέρωμα στην ελληνική αγγλόφωνη ροκ σκηνή διοργανώνει το «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο). Η αυλαία του Fougarock Festival ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής με τις συναυλίες των Half Note (9.30 μ.μ.) και George Zervos (11 μ.μ.). Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ

Για τον… Ολυμπο

Λιτόχωρο

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Λιτόχωρο Πιερίας. Η οργάνωση του εκθεσιακού χώρου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ανατέθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων. Εύληπτα κείμενα, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες και μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή οργανώνουν έναν σύγχρονο χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα, για να οδηγήσει τον επισκέπτη από τους πρόποδες του Ολύμπου μέχρι τις μυθικές κορυφές του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνάντηση κορυφής

Θεσσαλονίκη

Οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού ροκ την τελευταία 25ετία Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης συναντούν τους Villagers of Ioannina City, μία από τις πιο υποσχόμενες σύγχρονες μπάντες του είδους, στο Fix Factory Open Air. Από τις 5 μ.μ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Μουσικοί συσχετισμοί»

«Moυσικοί συσχετισμοί» είναι ο τίτλος του ρεσιτάλ που θα δώσει ο πιανίστας Αρης Γραικούσης στο Ρέθυμνο, ένα μήνα μετά την επιτυχημένη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές μελωδίες, διαχρονικά και σύγχρονα τραγούδια, καθώς και θέματα από τον κινηματογράφο – όλα επιλεγμένα από τον ίδιο τον μουσικό. Ανάμεσά τους, έργα των Ενιο Μορικόνε, Ραχμάνινοφ, Σοπέν, Ελένης Καραΐνδρου και Ιαν Τίερσεν. Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου Ρεθύμνου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΒΟΛΟΣ

Η «Βαβέλ» και άλλα τραγούδια ταξιδεύουν

Τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βαβέλ», που κυκλοφόρησε τον περασμένο χειμώνα, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες από το σύνολο της μουσικής τους πορείας παρουσιάζουν η Νατάσα Μποφίλιου και οι σταθεροί συνεργάτες της Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, στον Βόλο. Συμμετέχουν οι μουσικοί Αρης Ζέρβας, Γιάννης Δημητριάδης, Γιώργος Μπουλντής, Γιώργος Κάστανος, Nίκος Μέρμηγκας, Μανώλης Γιαννίκιος και Περικλής Αλιώπης. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΛΑΡΙΣΑ

Η Μαρία Κηλαηδόνη επιστρέφει στην Αγιά

Η Μαρία Κηλαηδόνη παρουσιάζει σήμερα το βράδυ στην πλατεία του Μεταξοχωρίου Αγιάς Λάρισας, τόπου καταγωγής της που επισκέπτεται πολύ συχνά, ένα live με τα τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο αλλά και αγαπημένα της τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η Μαρία Κηλαηδόνη συνθέτει καινούργια τραγούδια με το συγκρότημά της Goodfellas. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΕΡΙΦΟΣ

Οδοιπορικό στην κεραμική τέχνη

Μπορεί ένα οδοιπορικό να εμπνεύσει την κεραμική τέχνη; Τη δική τους «απάντηση» θα δώσουν τα σεριφιώτικα μονοπάτια. Με αφορμή τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά του εδάφους της Σερίφου, ο κεραμίστας Γιώργος Βαβάτσης με τον ερασιτέχνη λαογράφο Θοδωρή Λιβάνιο θα περπατήσουν στα σεριφιώτικα μονοπάτια από αύριο μέχρι τις 19 Ιουνίου, με σκοπό να ανακαλύψουν «γεωλογικούς θησαυρούς», με τους οποίους θα διακοσμήσουν μια ιδιαίτερη συλλογή κεραμικών. Η συλλογή αυτή θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουνίου στο Ceramic Studio Pottery.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή