Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Εκδηλώσεις με το βλέμμα στην Ευρώπη

Μία από τις σημαντικότερες χρονιές της νεότερης ιστορίας της Ελευσίνας αποτελεί το 2016, καθώς η πόλη πέρασε στην τελική φάση και διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, για ακόμη μια χρονιά φιλοξενεί εκδηλώσεις που στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη. Συνολικά 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, έναν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνή ημερίδα. Σήμερα και αύριο, η ομάδα του «Meeting the Odyssey» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση «Landing_an odyssey». Ακολουθεί το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse από την 1-10 Ιουλίου στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζεται, υπό τη γενική εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα, μια σειρά παραστάσεων και συναυλιών στο Παλαιό Ελαιουργείο. Στο πλαίσιο της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας από τις 15-25 Ιουλίου παρουσιάζονται, επίσης στο Παλαιό Ελαιουργείο, παραστάσεις που αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

​​Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη παραστάσεις και δράσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

TEXNOΠΟΛΗ

Οι Pink Martini επιστρέφουν στην Αθήνα

Λίγο από τη μυστηριώδη Ανατολή, τη σημερινή Νέα Υόρκη, την Αβάνα του ’30, το εξωτικό Saint Tropez, αλλά και τη μακρινή Κίνα… Oλα αυτά μαζί συνθέτουν τους δημοφιλείς και «κοσμοπολίτες» Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής.

Πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό, έρχονται την Τρίτη 5 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στις αποσκευές τους έχουν το πλατινένιο «Sympathique» και το «Ηang on Little Tomato», αλλά φυσικά δεν θα λείψουν επιλογές απ’ όλη τους την πορεία. Θα θαυμάσουμε την εκθαμβωτική lead singer Storm Large, που θα συνοδεύσει επί σκηνής ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, αλλά και τον πιανίστα-ιδρυτή του συγκροτήματος, Thomas Lauderdale.

​​Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,

5 Ιουλίου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το μεγάλο πάρτι του Π. Μουζουράκη

Τη «Δευτέρα Παρουσία» παρουσιάζει την Τετάρτη 4 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ο Πάνος Μουζουράκης. Ο δημοφιλής, ανατρεπτικός τραγουδοποιός, με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή σκηνική παρουσία, θα παρασύρει το κοινό σε μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και πρωτότυπες έως και χιουμοριστικές διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια που τον σημάδεψαν: ροκ, σουίνγκ, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες, απρόσμενες εκδοχές, αλλά και κάποια από τα ολοκαίνουργια τραγούδια του όπως τα «Χρυσό αυγό», «Στο βάθος κήπος», «Πόσες φορές», από το live άλμπουμ με τίτλο «Πάνος στο γκαζόν». Θα τον συνοδεύσουν η μπάντα του με ταλαντούχους νέους μουσικούς αλλά και οι Νατάσσα Μποφίλιου και Σπύρος Γραμμένος, σε μια βραδιά που θα θυμίζει πάρτι!

​​Με φιλικές συμμετοχές στον Κήπο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 4 Ιουλίου

ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Μπλουζ και σόουλ

Οι Εva Sakellari and The SoulVibes επιστρέφουν στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ για να ντύσουν τη βραδιά (7/7) με σόουλ, μπλουζ και φανκ ήχους και ρεπερτόριο που κινείται από τα τραγούδια της Εϊμι Γουάινχαουζ ώς εκείνα της Τζος Στόουν και της Ετα Τζέιμς.

​​Στις 9.30 μ.μ., Σιδηροδρομικός

και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νο Μan is an Island

Το ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker «Νο Man is an Island», με ήρωες δύο νεαρούς μετανάστες που «υιοθετούνται» στη Λαμπεντούζα, προβάλλεται τη Δευτέρα στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Ακολουθεί συζήτηση με τους Ιωάννα Τσέτικα, Ολγα Θεοδωρικάκου και Λευτέρη Παπαγιαννάκη.

​​Ιερά Οδός 48. Στις 9 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«Επτά επί Θήβας»

Η εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία του Αισχύλου είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Χρίστος Στυλιανού.

​​Η παράσταση θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στις 6 και 7 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Καλοκαίρι στην πόλη»

Η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη χρονιά. Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών θα έχουν την ευκαιρία από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου να ανακαλύψουν παίζοντας κάθε γωνιά και δραστηριότητα του «Ελληνικού Κόσμου».

​​Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 212-25.40.000 και για κρατήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Κίνηση και σωματικότητα

Η Σοφία Μαυραγάνη συνεχίζει την έρευνά της πάνω στην ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, και σε συνεργασία με την Μπέττυ Δραμισιώτη δημιουργεί μια παράσταση χορού που εντάσσει τη δυνατότητα της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας σε ένα παιχνίδι δυναμικής και ανατρεπόμενης χορογραφικής σύνθεσης. Ο τίτλος της παράστασης «Σάλος» σημαίνει το βουβό κύμα, την αποθαλασσιά.

​​Πειραιώς 260 – Χώρος Ε,

4 και 5 Ιουλίου

GAZARTE

Τζαζ αυτοσχεδιασμοί

Ο δεξιοτέχνης Γιώργος Κοντραφούρης στο Hammond συναντά τον Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο) και τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο (ντραμς) για μια βραδινή βόλτα (3/7) στα μονοπάτια της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού με βασικό όχημα τα πλήκτρα. Στο Gazarte, μαζί με τις ηγετικές φιγούρες της ελληνικής τζαζ θα βρίσκεται και η Τζένη Καπάνταη, σε μια εξαιρετικά σπάνια σύμπραξη επί σκηνής.

​​Στις 10 το βράδυ,

Βουτάδων 32-34

ΑΣΚΤ

Εκθεση τελειοφοίτων ΑΣΚΤ

Στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, που εγκαινιάστηκε φέτος, ξεκινάει στις 7 Ιουλίου η δεύτερη παρουσίαση της έκθεσης των τελειοφοίτων της Σχολής. Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

​​ΑΣΚΤ (Πειραιώς 258).

Διάρκεια έκθεσης έως τις 12 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

H «Σταματία» σε περιοδεία

Υστερα από δύο χρόνια παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το έργο του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, αρχίζοντας το ταξίδι του από το Θέατρο Βράχων, στον Βύρωνα. Την κωμική όσο και τραγική φιγούρα της Σταματίας ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου, η οποία βραβεύτηκε για τον ρόλο της από το «Αθηνόραμα».

​​Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Ιουλίου

στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή