Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις χορού

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις παρουσιάζονται την Τρίτη 19/7, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Αρχικά έχουμε το «Στην άκρη του βατήρα» της ομάδας Αμάλγαμα, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μαρία Γοργία, στο Μέγαρο Χορού-Στούντιο, στις 8 μ.μ. Ακόμη υπάρχει το «Drops of Peace», μια πολυαισθητηριακή παράσταση που αρχίζει ως παιχνίδι για θεατές όλων των ηλικιών, στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων (10 μ.μ.). Τέλος, οι «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας», παράλληλη εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας. Στις 12 το μεσημέρι.

ΤΗΝΟΣ

Τζαζ με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς

Με γενικό τίτλο «Tinos Loves Rio 2016», ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το 7ο Tinos Jazz Festival (21-27/7) τιμά τη χώρα του καφέ με μια διοργάνωση αφιερωμένη στη βραζιλιάνικη τζαζ. Καλεσμένοι του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στα χωριά της Τήνου Τριπόταμος, Βώλαξ, Λουτρά, Υστέρνια αλλά και στη Χώρα, θα είναι μερικοί από τους κορυφαίους Ελληνες εκπροσώπους του είδους, όπως η Μιράντα Βερούλη, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Πέτρος Κλαμπάνης κ.ά. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ο φημισμένος Βραζιλιάνος τσελίστας Jaques Morelenbaum.

ΕΥΒΟΙΑ

Ενταση και πάθος από τον Σ. Μάλαμα

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του, κάνοντας μια στάση στο Αυλωνάρι Εύβοιας, την Πέμπτη 21/7. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ερμηνευτής, μαζί με την παρέα των φίλων και εξαιρετικών του μουσικών (Λαμπρινή Καρακώστα-τραγούδι, Νίκος Μαγνήσαλης-τύμπανα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου-κοντραμπάσο, Φώτης Σιώτας-βιολί, βιόλα, Κυριάκος Ταπάκης-λαούτο, μπουζούκι), δίνει τις γνωστές διαδραστικές του συναυλίες, με ένταση, πάθος, γιορτινή διάθεση και το κοινό να ανταποκρίνεται πάντα με θέρμη.

ΠΑΤΜΟΣ

Εξήντα ταινίες κάτω από τον ουρανό

Ξεκινά το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (21-27/7) με συνολικά 60 ταινίες, μεγάλου, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ να προβάλλονται κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού. Τα περισσότερα από τα φιλμ θα προβληθούν στον υπαίθριο χώρο του νεοκλασικού σχολείου της Σκάλας, ενώ το «παρών» θα δώσουν οι κινηματογραφιστές Τάσος Μπουλμέτης («Νοτιάς»), Αργύρης Παπαδημητρόπουλος («Suntan») και Κωνσταντίνος Γιάνναρης («Το ξύπνημα της άνοιξης»), των οποίων οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η βελούδινη Αλέκα Κανελλίδου

Ναύπλιο

Η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου, με τη βαθιά, βελούδινη φωνή, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ναύπλιο για μία και μοναδική συναυλία στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου, σήμερα 16 Ιουλίου. Θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια που εξακολουθούν να συγκινούν τους ακροατές, από το προσωπικό της ρεπερτόριο καθώς και αναπάντεχες διασκευές σπουδαίων κομματιών. Στις 10 μ.μ.

EΚΘΕΣΗ

Πρωταγωνιστής ο… οίνος

Λήμνος

Η έκθεση «Wine Spirit / Το Πνεύμα του Κρασιού», μετά την πρώτη φιλοξενία στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επισκέπτεται το νησί της Λήμνου και συγκεκριμένα τον χώρο «Αποθήκη», στη Μύρινα, από σήμερα μέχρι και τις 17 Αυγούστου.

ΕΚΘΕΣΗ

Το ελληνικό μπλε

Μύκονος

Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου εγκαινιάζεται στις 18 Ιουλίου η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Shades of Blue» του Νεκτάριου Αποσπόρη σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού. Ο καλλιτέχνης προσεγγίζει επίπονα, ιεροτελεστικά σχεδόν το απόλυτο ελληνικό μπλε και τις χιλιάδες πρωινές φωτεινές ή νυχτερινές μυστηριακές αποχρώσεις του. Διάρκεια έως 24/7.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Μόραλη

Αρτα

Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης και ο εικαστικός Βασίλης Σταύρου διοργανώνουν αφιέρωμα στον σπουδαίο Αρτινό δάσκαλο της εικαστικής τέχνης Γιάννη Μόραλη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Περιλαμβάνει έκθεση με σπάνιες μεταξοτυπίες, προβολή ειδικού οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και αναφορά στο εικαστικό και διδακτικό του έργο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΒΑΒΕΛ ταξιδεύει

Χανιά

Υστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ σε όλη την Ελλάδα, ένα πρόγραμμα με τις μεγάλες επιτυχίες της Νατάσσας Μποφίλιου, τα καινούργια της τραγούδια καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών άλλων συνθετών. Τη Δευτέρα 18/7 δίνουν συναυλία στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή