ΑΤΖΕΝΤΑ

Sifestival: Διαπολιτισμικό φεστιβάλ στη Σίφνο, 2-7 Αυγούστου

sifestival-diapolitismiko-festival-sti-sifno-2-7-aygoystoy-2144219

Το SIFESTIVAL επιχειρεί να μετατρέψει τα ράθυμα καλοκαιρινά απογεύματα σε έναν δυναμικό διάλογο κοινού, καλλιτεχνών, διοργανωτών, μέσα από διαφορετικά ρεύματα τέχνης.

Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι η Ταυτότητα, είτε αυτή προσεγγίζει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – θέμα που καίει αυτήν την εποχή – είτε τον φυλετικό προσδιορισμό και το χρώμα του δέρματος, τις εμπειρίες που άλλοτε μας ενώνουν και άλλοτε δημιουργούν ανυπέρβλητα ρήγματα.
Και φυσικά την σεξουαλική ταυτότητα και το ελεύθερο δικαίωμα να αγαπήσουμε αυτόν ή αυτήν που ανταποκρίνεται σ'ένα πηγαίο κάλεσμα, χωρίς αναπόφευκτες προκαταλήψεις, προκατασκευασμένες ιδέες και ανόητους διαχωρισμούς.

Πώς προσδιοριζόμαστε λοιπόν; Είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε το διαφορετικό και να του επιτρέψουμε να μας μιλήσει; Αυτά τα ερωτήματα επιχειρούμε να θέσουμε, χωρίς να πιστέψουμε ούτε για μια στιγμή ότι μπορούμε να τα απαντήσουμε.

Αλλά και μόνο η ερώτηση έχει την αξία της. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εβδομάδα προβολών, φωτογραφίας, μουσικής, λογοτεχνίας και ελπίζουμε το πρόγραμμά μας να δώσει τον χώρο που αναλογεί στους καλλιτέχνες και στο κοινό.

Ραντεβού στη Σίφνο στις 2 Αυγούστου.

Website: www.sifestival.com

Facebook: www.facebook.com/sifnosfestival