ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι String Demons την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον Μύλο

12801286_1026315050773288_904105738891866178_n
Που έρχονται? Στον Μύλο την Κυριακή  20 Νοεμβρίου ! Oι String Demons με…χειμωνιάτικη μουσική φόρα στο πλαίσιο των ''Fear of the Bach Winter Concerts'' τίτλο εμπνευσμένο από το διπλό τους Album ''Fear of the Bach''.
Τι θα Παίξουν?..Παραδοσιακά, Κλασσικά, Heavy Metal, Λαϊκά , Βυζαντινούς ύμνους, δικά τους!..  κάτι Αbba μπλεγμένους με τσιφτετέλι, Χατζιδάκι ενωμένο με Thrash metal, Lady Gaga με.. Λαϊκοδημοτικό αέρα, μουσικά απρόοπτα. και..τα υπόλοιπα στο Μύλο!
 
Μύλος 
Ανδρέου Γεωργίου 56, 546 27 Θεσσαλονίκη
 
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 21.00
 
Facebook Fun Page  https://www.facebook.com/string.demons/


Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς String Demons (Δαίμονες των Εγχόρδων), ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα τον Μάρτη 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.ά.) και στο εξωτερικό (Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία).

Με δάσκαλους τους Renato Ripo και Δημήτρη Σέμση, αντίστοιχα, πήραν τα διπλώματά τους με άριστα παμψηφεί και  Α΄ βραβείο, ενώ έχουν λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Misha Maisky, Sergei Kravtsenko, Natalia Gutman, Raphael Oleg, Antonio Meneses. Έχουν τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια σε διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει ως σολίστ σε CD, όπως ‘’Βαγγελης Μπουντούνης: 100 κιθάρες-Live στο Ηρωδειο’’, ‘’Historia de un Amor’’,’’ Live στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών’’. Έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα συναυλίες για την EBU και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Έχουν συνεργαστεί  με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς, όπως Βαγγέλης Μπουντούνης, Μαρία Χαιρογιώργου, Περικλής Κούκος, Μάρω Ραζή, Άλκης Παπαδόπουλος, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Μαίρη Νικολάου, Αντρέας Καρακατσάνης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Τρανταλίδης, Akiko Koizumi, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ciccada, Στέφανος Κορκολής. Από το 2004 είναι μόνιμοι σολίστ της μεγάλης κιθαριστικής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπουντούνη ‘’100 Κιθάρες’’, με την οποία έχουν εμφανιστεί και εμφανίζονται τακτικά σε αίθουσες όπως Μέγαρο, θέατρο Badminton, Ηρώδειο κ.λπ.

Από το 2012 μέχρι το 2014 έγραψαν τραγούδια και συνεργάστηκαν με την ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, από την οποία και ονομάστηκαν ‘’Δαίμονες των Εγχόρδων’’. Μαζί της ηχογράφησαν το 2012 το δίσκο ‘’Τα Επικίνδυνα’’(sui generis music), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πραγματοποίησαν δύο μεγάλες περιοδείες (2012-Κυκλορυθμικά, 2013-Τα Επικίνδυνα).

Το 2012 η περιοδεία άρχισε τέλη Ιουλίου στη Νίσυρο και έληξε μέσα Σεπτεμβρίου στο Θησείο της Αθήνας. Η περιοδεία του 2013 ξεκίνησε τον Απρίλιο από τη Θεσσαλονίκη και έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο ‘’Αμαλίειο Ανοιχτό Θέατρο’’ Αμαρουσίου.

Από το 2014 παρουσίασαν τη συναυλία «String Demons-Σύγκρουση Εγχόρδων», ταξιδεύοντάς τη σε πολλά μέρη και σκηνές της Ελλάδος. Την ίδια συναυλία παρουσίασαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2014 και μέρος της στην αίθουσα ‘’Χρήστος Λαμπράκης’’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2015. Στην ίδια αίθουσα τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, έδωσαν το δικό τους στίγμα στις δύο sold out συναυλίες με το project ‘’Βαγγέλης Μπουντούνης-200 Κιθάρες’’, παίζοντας Iron Maiden, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι!  Το καλοκαίρι του 2015 παρουσίασαν τις ‘’String Demons Summer Concerts’’, σε θέατρα, μουσεία, σκηνές φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο στη Σπάρτη και (με ενδιάμεσους σταθμούς το Σουφλί, την Κρήτη, το Μεσολόγγι, τη Κέρκυρα, τον Πύργο, την Τήνο, την Πάρο, τη Σύμη, την Αμφίκλεια, τη Λήμνο κ.ά.) έκλεισαν στην Πρέβεζα τον Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο χειμερινής τους περιοδείας, παρουσίασαν την παράστασή τους και στο Βερολίνο τον Γενάρη του 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο 2016 και στο ιστορικό θέατρο ‘’Απόλλων’’ Σύρου τον Μάρτη 2016.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφόρησε ο δίσκος τους ‘’String Demons’’, που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, την επιτυχημένη τους ‘’ματιά’’ πάνω στα παραδοσιακά ‘’Καγκέλια’’, στη ‘’long version’’ της (η οποία έγινε ‘’viral’’ στο διαδίκτυο), αποδεικνύοντας ότι η κλασσική παιδεία και τεχνική μπορεί αρμονικά να συνενωθεί με την ψυχή και τα ρυθμικά παιχνιδίσματα ενός παραδοσιακού κομματιού. Ο δίσκος αυτός περιέχει και δικά τους πρωτότυπα κομμάτια όπως ‘’Ο Αθάνατος’’, ο οποίος έχει επίσης ηχογραφηθεί live, σε σύμπραξή τους με 200 κιθαριστές, στο CD ‘’200 Κιθάρες-Evangelos Boudounis with Maro Razi & String DemonsLive at Megaron’’, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2015. Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφορεί και το δεύτερό τους album, με τίτλο ‘’Fear of the Bach’’ που είναι διπλό και εμπεριέχει δικά τους κομμάτια και δικές τους διασκευές-συνθέσεις, που ξεκινούν από τον Vivaldi και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen, τον Βαμβακάρη και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, όλα δοσμένα με διονυσιακή ενέργεια, rock διάθεση και ματιά, ‘’θεατράλε’’ εισαγωγές στα ενδιάμεσα, υποστηρικτικά φωνητικά, heavy metal κρουστά και ρυθμικά, δίνοντας μία αυθεντική rock πνοή στα έγχορδα, αναμιγνύοντας ταυτόχρονα τη δυτική και κλασσική τεχνική με την πλούσια ελληνική μουσική παράδοση.

Βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζονται για τη μουσική τους είναι η Κλασσική, η Heavy Metal και η Παραδοσιακή μουσική, μεταπηδώντας με ευκολία από τη μία στην άλλη, συνδυάζοντάς τις και δανειζόμενοι στοιχεία και μοτίβα από όλες . Έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό,Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Xατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen,τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, την παραδοσιακή ελληνική ,μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους, δίνοντας πάντα στα δυο αυτά παμπάλαια όργανα τη ροκ, κλασική, λαϊκή αλλά και ποπ ''μορφή'' που τους αξίζει και ενώνοντας την ελληνική μουσική παράδοση με την ευρύτερη δυτική μουσική.

Στις live εμφανίσεις τους, τα ‘’Συμφωνικά πανηγύρια’’ όπως έχει πει κάποιος, εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στυλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρουστά, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα με βάση τα έγχορδα.

Οι String Demons διδάσκουν στο Ωδείο Ραζή. Έχουν δώσει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και συναυλίες(Τρίτο-Δεύτερο-Πρώτο Πρόγραμμα, Κόκκινο, Μετα-Δεύτερο, Αθήνα 984, ΕΡΤ, Star, Μega, Skai κ.ά.). Από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη του 2014 παρουσίασαν την εκπομπή ‘’Μουσικές Αποστολές’’ στο Ertοpen web-radio.

Η αισθητική τους σε σχέση με ό,τι κάνουν διέπεται από έναν βασικό κανόνα: η μουσική είναι μία: η καλή!