Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Αναζητώντας το Θαυμαστό

Καβάλα

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Στην αναζήτηση του Θαυμαστού» σε σύλληψη, σκηνοθεσία και επιμέλεια σκηνικού χώρου του Μιχάλη Αγγελίδη. Τα μέλη ενός παράξενου «στρατοπέδου» εμπλέκονται σε μια σειρά δράσεων που απαιτούν συγκέντρωση, σωματική εργασία, πνευματική εγρήγορση και έντονη συναισθηματική διάδραση, με μοναδικό στόχο την αναζήτηση του Θαυμαστού. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γεωργία Βιολιτζή, Κατερίνα Ηλιάδου, Κατερίνα Μαραγκού κ.ά. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (Αβέρωφ 13).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Kurt Wendlandt

Θεσσαλονίκη

Η πρώτη αναδρομική έκθεση ενός σημαντικού εκπροσώπου της γερμανικής πρωτοπορίας πραγματοποιείται στην γκαλερί Ειρμός υπό τον τίτλο «Διαφάνειες και Αντανακλάσεις: 100 χρόνια από τη γέννηση του Kurt Wendlandt». Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Γκαίτε και άλλους φορείς, περιλαμβάνει φωτογράμματα δημιουργημένα στο διάστημα 1958 με 1979, όταν ο εικονογράφος και φωτογράφος πειραματιζόταν με την προβολή ποικίλων διαφανών υλικών (φιλμ, γυαλί, κόλλα, χρώματα, ζάχαρη, χόρτα κ.ά.) σε φωτοευαίσθητο χαρτί.

ΣΙΝΕΜΑ

«Αρκαδία, χαίρε»

Θεσσαλονίκη

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία, χαίρε» (2015) προβάλλεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος ΑΠΘ παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Προλογίζει ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου του ΑΠΘ Γιάννης Χατζηγώγας. Είσοδος 5 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Spamalot»

Θεσσαλονίκη

Το μιούζικαλ «Spamalot», βασισμένο στην κωμωδία των Μόντι Πάιθονς «Monty Python and the Holy Grail» ανεβάζει το αγγλόφωνο Drama Club του Κολεγίου Ανατόλια. Η παράσταση αφηγείται μια χιουμοριστική, σουρεαλιστική εκδοχή του μύθου του βασιλιά Αρθούρου με τη συμμετοχή 25 ηθοποιών και εξαμελούς μπάντας επί σκηνής. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αγγελος Κλωνάρης και τις χορογραφίες η Ιωάννα Μήτσικα. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ. στο θέατρο του Κολεγίου Ανατόλια (κρατήσεις στο τηλ. 2310-39.83.730).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπαρξιακή αγωνία για το μυστήριο της ζωής

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών η θεατροποιημένη εκδοχή της «Ασκητικής» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, μεταφέρεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη. Το εμβληματικό έργο επικεντρώνεται στην υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου και στην προσπάθειά του να λύσει το μυστήριο της ίδιας του της ζωής. Παίζουν οι ηθοποιοί Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης κ.ά. Από την Πέμπτη 9 μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου.

ΒΟΛΟΣ

Αρθουρ Μίλερ και Μέριλιν Μονρόε

Η ομάδα «Μιούζικαλ Τσέπης» παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Μέριλιν – Μίλερ: οι αταίριαστοι» σε κείμενο της Μαρίας Φραγκουδάκη και σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής Βόλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Γιώργος Μπούγος και Μαρία Φραγκουδάκη που ενσαρκώνουν τον Αρθουρ Μίλερ και τη Μέριλιν Μονρόε, σε μία συγκινητική όσο και κωμική ιστορία, που ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη μυθοπλασία. Προπώληση εισιτηρίων στο δισκοπωλείο Classic.

ΧΑΝΙΑ

Ο Φ. Δεληβοριάς ταξιδεύει

O Φοίβος Δεληβοριάς ξεκινά την ανοιξιάτικη περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα με μια στάση στο «Βοheme», στα Χανιά της Κρήτης (Χάληδων 26-28, Παλιά Πόλη, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), όπου θα παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ αφιερωμένο στα πρόσωπα, τους τόπους αλλά και τα… κατοικίδια, που ενέπνευσαν τον γνωστό μουσικό και συνθέτη από το 1989 μέχρι σήμερα. Μαζί του στη σκηνή εμφανίζεται ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα. Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου. Ωρα έναρξης: 9 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων: 28210-95.955.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το πιο αστείο άτομο στον κόσμο

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο, η κωμικός Κατερίνα Βρανά, που πρόσφατα αναδείχθηκε τρίτη στον διαγωνισμό «Το πιο αστείο άτομο στην κόσμο» του Laugh Factory, ταξιδεύει στην υπόλοιπη Ελλάδα για να παρουσιάσει το σόου «Αbout Sex». Την Τρίτη 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας στον Βόλο, την Τετάρτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων, στα Τρίκαλα, και την Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή