Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η «χαμένη» ελληνογαλλική ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970), με θέμα τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα και τους εξόριστους αντιστασιακούς στη Γαλλία, προβάλλεται για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16) με ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των πρωταγωνιστών της, Βασίλη Βασιλικό, Περικλή Κοροβέση, Ανδρέα Στάικο και Γιώργο Βότση.

• Διάλεξη της αρχαιολόγου Καλλιόπης Λιμναίου-Παπακώστα, διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ερευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος – Ελληνικές ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Η σημασία τους για τον Ελληνισμό» στις 6.15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

• Η Underground Youth Orchestra υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη ερμηνεύει έργα Μπαχ, Σιμπέλιους, Βιβάλντι, Πιατσόλα κ.ά. στις 9 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

• Πρεμιέρα της παράστασης «Δηλητήριο» της Λοτ Φέικεμανς σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στις 9 μ.μ. στο «Faust» (Καλαμιώτου 11).

• Εγκαίνια έκθεσης της Κωνσταντίνας Δασκαλάκη με τίτλο «Ταξιδεύοντας στον Κόσμο με τα Χρώματα» στις 7.30 μ.μ. στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο).

• Οι Silent Move και ο Χάρης Λαμπράκης επενδύουν με πρωτότυπη ζωντανή μουσική την ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ψυχώ» στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91α).

• Διήμερο αφιέρωμα στο gaming και στις χρήσεις του στην εκπαίδευση πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από τις 11 π.μ. στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

• Εναρξη της παράστασης «Colossus», βασισμένης στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου, στις 9.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

• Στο πλαίσιο του «Περίπατου Βιβλίου» της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου, γνωστοί συγγραφείς συνομιλούν με το κοινό και υπογράφουν αντίτυπα αύριο, Σάββατο, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στον Πολυχώρο «Μεταίχμιο». Συμμετέχουν οι Κώστας Ακρίβος, Ηλίας Μαγκλίνης, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος κ.ά.

• Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου και οι Stravaganti Nuovi παρουσιάζουν την παράσταση «Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό» του Αλμπέρ Καμύ στις 9.30 μ.μ. στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12).

• Το 1ο ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων που διοργανώνει η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από τις 9.30 π.μ. ώς τις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή