Την Αθήνα από τον 19ο αιώνα έως σήμερα εξερευνά το τρίτο ElaiΩnas Festival

Την Αθήνα από τον 19ο αιώνα έως σήμερα εξερευνά το τρίτο ElaiΩnas Festival

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινάει το ElaiΩnas Festival σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις για μία εβδομάδα. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου.

Στις δύο πρώτες διοργανώσεις (2015 & 2016) η θεματική του φεστιβάλ αφορούσε την αρχαία Αθήνα, τον Ελαιώνα, την «Οδύσσεια», την έννοια της αρχαίας πόλης και την εξέλιξή της στο σύγχρονο αστικό τοπίο. Φέτος, το φεστιβάλ εξερευνά την Αθήνα από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, από τους ξένους περιηγητές μέχρι τον Λόρδο Μπάιρον και τον Λακαριέρ. Το Frog String Quartet (βιολί Γιάννης Ζαριάς, Θέμης Νικολούδης, βιόλα Μιχάλης Καταχανάς, κοντραμπάσο Κώστας Αρσένης) εμφανίζεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα με τζαζ και μουσική από τα Βαλκάνια (1/6), οι Βασίλης Σκούτας και Δημήτρης Μυταράκης παίζουν ρεμπέτικο (4/6), η Γωγώ Ξαγαρά στην άρπα και ο Νίκος Νικόπουλος στο φλάουτο παρουσιάζουν έργα Ντεμπισί, Αλγουιν, Χοβχάνες, Ντάρλα (5/6), ενώ το κουαρτέτο του Αλέκου Βρεττού (φωτ.) θα παίξει τζαζ με ελληνικά, αραβικά και αρμένικα στοιχεία.

Στο Θέατρο Τέχνης θα ανεβούν μεταξύ άλλων οι παραστάσεις «Εξόριστοι εις τας Αθήνας» (8/6) σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση και «Το φονικό στην εκκλησιά» από την Ιόλη Ανδρεάδη (11/6) καθώς και το θεατρικό δρώμενο «Μικρό σχόλιο μετά την επιστροφή της Ιφιγένειας» (10/6) σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα ανοιχτό τραπέζι αμοργιανής κουζίνας στις 12 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στην Ακαδημία Πλάτωνος. ElaiΩnas Festival, 1-12 Ιουνίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή