ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδιά, ΑRKKIστε πάλι!

Παιδιά, ΑRKKIστε πάλι!

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικού παιχνιδιού ΑRKKI για παιδιά ξεκινάει για 4η χρονιά στο Ιnternational School of Athens (ISA).

To ΑRKKI, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχιτεκτονικού παιχνιδιού για παιδιά από 6 έως 13 ετών συνεχίζεται για 4η χρονιά τον Οκτώβριο, με καινούργια εργαστήρια στο στο Ιnternational School of Athens.

Το πρόγραμμα ARKKI, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Φινλανδία,  βασίζεται στο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό μοντέλο του School of Architecture for Children and Youth και έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν, να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Παιδιά, ΑRKKIστε πάλι!-1

Τα παιδιά εστιάζουν στην ενδυνάμωση της τρισδιάστατης αντίληψης, της μαθηματικής σκέψης και των δεξιοτήτων κατανόησης και επικοινωνίας με αφετηρία τη δημιουργία πρωτότυπων αρχιτεκτονικών κατασκευών.

Παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, τα παιδιά ξεκινούν έναν διαδραστικό διάλογο αυτογνωσίας.  Με βάση τις εργασίες-κατασκευές τους τα παιδιά μαθαίνουν να συνδέουν τη φαντασία με την εμπειρία, τη  θεωρία με την πράξη, και την έκφραση προσωπικής γνώμης με την ανταλλαγή απόψεων.

Το πρόγραμμα γίνεται μέσα από ολιγομελή τμήματα ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας και τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στα φινλανδικά πρότυπα.

Tα εργαστήρια γίνονται στο ISA, κάθε Σάββατο από τις 12:30 έως τις 14:00 (ελληνόφωνο τμήμα).

Οι ημερομηνίες του πρώτου κύκλου είναι:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΘΕΜΑ

7/10/2017

ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ I

14/10/2017

ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ II

21/10/2017

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ I

04/11/2017

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ II

Για προκράτηση θέσεων:

Κέλλυ Μπαχλιτζανάκη, τηλ: 210 62 33 888 & e-mail: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γεωργία Φούντα,  τηλ: 210 52 30 130, www.arkki.gr