ΑΤΖΕΝΤΑ

«O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου»

o-ethnikos-kipos-stis-tesseris-epoches-toy-chronoy-2258513

Ο Εθνικός Κήπος, το πιο δημοφιλές σημείο του Αττικού πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας, γίνεται πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις της φωτογραφίας, στο διαγωνισμό “Ο Εθνικός Κήπος στις 4 εποχές του χρόνου” που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

Ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του διαγωνισμού με θέμα την «Άνοιξη». Από τις συνολικά 1.114 συμμετοχές, επιλέχθηκαν δεκαοκτώ φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, σε διαστάσεις 1.5x2m. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται τώρα στην Αθήνα. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου όπου οι τρεις νικητές του διαγωνισμού παρέλαβαν τα δώρα τους παρουσία των διακριθέντων και πλήθους κόσμου. Τους νικητές ανέδειξε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Κωνσταντίνο Πίττα και Βασίλη Νίκα, τον αντιπρόεδρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και σύμβουλο του Δημάρχου Αθηναίων για τον Εθνικό Κήπο Νίκο Μεγγρέλη και τον εκδότη του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος Τάκη Τζίμα.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Σπύρος Σανσονέτης
Μία φωτογραφική μηχανή mirrorless Fujifilm XA5 με φακό kit 15-45mm.

Το δεύτερο βραβείο ο Ιωάννης Γαλανόπουλος
Μία φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon 1 J5 με φακό kit 10-30mm &
Το τρίτο βραβείο ο Γιώργος Καραχάλιος
Έναν έγχρωμο inkjet εκτυπωτή Epson L3060.
Χορηγοί των δώρων για την «Άνοιξη» ήταν οι εταιρείες:
EPSON GREECE, FUJIFILM HELLAS και ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Δ. & Ι. Α.Ε.- NIKON.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, καλωσορίζουμε την νέα περίοδο του διαγωνισμού «Ο Εθνικός Κήπος το Καλοκαίρι», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για τις συμμετοχές του κοινού έως τις 31 Αυγούστου 2018. Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσουν οι θεματικές ενότητες «Φθινόπωρο» και «Χειμώνας». Σε κάθε φάση του διαγωνισμού θα επιλέγονται τρεις νικητές οι οποίοι θα βραβεύονται με πλούσια δώρα. Στους υπόλοιπους διακριθέντες θα απονέμεται τιμητικός έπαινος και η ανάρτηση των έργων τους στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Βασ. Σοφίας. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων φάσεων του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση με όλες τις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν και διακρίθηκαν.

Παράλληλα, τα καλύτερα έργα θα παρουσιαστούν σε ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και σε άλλες δημοσιεύσεις των χορηγών επικοινωνίας του διαγωνισμού:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ 984, PAPPER FM, iFOCUS.gr, PBWeekly, Photo.gr,

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με φωτογραφίες τους στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στο
www.photo.gr/nationalgarden   

Υποβολή συμμετοχών:
Καλοκαίρι: έως 31 Αυγούστου
Φθινόπωρο: έως 30 Νοεμβρίου
Χειμώνας: έως 31 Ιανουαρίου