Θεσσαλονίκη – Κολωνία από την ΚΟΘ

Θεσσαλονίκη – Κολωνία από την ΚΟΘ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά την 30ετή επέτειο από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την Κολωνία, παρουσιάζοντας έργα που έχουν στενούς δεσμούς με την αδελφή-πόλη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο σύγχρονος Μπερντ Αλόις Τσίμερμαν και ο ρομαντικός Μπρουχ είναι δύο επιφανείς Κολωνοί συνθέτες που άφησαν το στίγμα τους στη μουσική. Το ‘Impromptu για ορχήστρα’ είναι μία χαρακτηριστική συμφωνική σύνθεση της μεταβατικής περιόδου του Τσίμερμαν, από το νεοκλασικό ύφος στην αβάντ-γκαρντ μουσική, την οποία θα υπηρετούσε αργότερα.

Θεσσαλονίκη – Κολωνία από την ΚΟΘ-1

Το ‘Κοντσέρτο για βιολί’ του Μαξ Μπρουχ έχει χαρακτηριστεί από τον Γιόζεφ Γιοακίμ ως «το πλουσιότερο και σαγηνευτικότερο κοντσέρτο για βιολί που έχει γραφεί ποτέ». Το ερμηνεύει ο, επίσης Κολωνός, βιολονίστας Έρικ Σούμαν.

Ο Ρήνος είναι το σήμα κατατεθέν της Κολωνίας και ο Ρόμπερτ Σούμαν τον εξύμνησε με την περίφημη ‘Συμφωνία του Ρήνου’, αναδεικνύοντας μέσα της κάθε στοιχείο της γερμανικής παράδοσης που συνδέεται με τον επιβλητικό αυτό ποταμό.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου

Βιολί: Erik Schumann

Πρόγραμμα:

Μπερντ Αλόις Τσίμερμαν (1918-1970): Impromptu, για ορχήστρα    A’ πανελλήνια εκτέλεση

Μαξ Μπρουχ (1824-1896): Κοντσέρτο για βιολί αρ.1 σε σολ ελάσσονα, έργο 26

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα (‘του Ρήνου’)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Για τους κατόχους της κάρτας CLUB IANOS ισχύει έκπτωση 20% ανά εισιτήριο στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ. Η έκπτωση ισχύει για ένα εισιτήριο ανά κάτοχο.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73, τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00) και από το www.tsso.gr.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια ανά συναυλία σε ανέργους στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ..

Πληροφορίες στο 2310 236990

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή