Την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή

Την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της ατομική έκθεση στο χώρο της φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που ασχολήθηκε εντατικά με τη φωτογραφία τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δεν λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας και δεν την εμπόδισε να έχει μία ιδιαίτερη ματιά στην προσέγγιση του θέματός της.

Το αποτέλεσμα είναι οι εικόνες της να σε μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή.

Την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή-1

Κυρίαρχο θέμα σε αυτήν την έκθεση είναι το δάσος. Το δάσος αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης –και όχι μόνο– για τους ζωγράφους όσο και για τους ποιητές και τους μουσικούς. Η Νότα Κυριαζή αγαπά τα δάση. Φωτογραφίζει δάση με το βλέμμα της και το φακό της να προσπαθούν να συλλάβουν, όχι την ομορφιά των δέντρων, αλλά τη μυστική ζωή τους.

Ηρεμία, γαλήνη, διαύγεια, εσωτερικότητα, αλλά και μια αίσθηση απειλής, ανησυχίας, ένα είδος ταραχής αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της Κυριαζή.

«Μια ονειρική αφήγηση που σε οδηγεί κατευθείαν στο παραμύθι, σε στοιχειά της φύσης και σε ξωτικά, σε δαιμονικόχορό και σε ιεροτελεστία, στο φύσημα του ανέμου και στο θρόισμα των φύλλων», γράφει ο Θάνος Σταθόπουλος στον κατάλογο της έκθεσης.

Την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή-2

Αυτό που μας προτείνει η Νότα Κυριαζή είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο γύρω μας. Ο καθημερινός βομβαρδισμός μας με εκατοντάδες εικόνες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν εθίσει στην επιφανειακή θέαση των εικόνων.

Με τις φωτογραφίες της η Νότα Κυριαζή μας καλεί σε μία διεισδυτική θέαση, σε ένα κάλεσμα των αισθήσεων και της ψυχής.

H Νότα Κυριαζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε και σπούδασε στο Μόντρεαλ και συνέχισε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην κοινωνιολογία στις ΗΠΑ. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέστρεψε στο Μόντρεαλ όπου και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ζει στην Ελλάδα και διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει η Νότα Κυριαζή-3

Η σχέση της με τη φωτογραφία ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Μετά από μια πολύχρονη διακοπή, επανήλθε ξαφνικά και χωρίς συγκεκριμένο λόγο, το 2012. Έκτοτε, η φωτογραφία αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της ζωής της. Μέρος της δουλειάς της έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις και έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ηλεκτρονικά περιοδικά.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 05 Μαρτίου, 7:00 – 10:00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 06 – 30 Μαρτίου 2019

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή