Σκόρπιες λέξεις σε σίδερο και χαρτί

Σκόρπιες λέξεις σε σίδερο και χαρτί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Λόγος» είναι ο πρωταγωνιστής του δεύτερου σταθμού της διαδρομής της εικαστικού Βένιας Δημητρακοπούλου στο Ιδρυμα Sandretto Re Rebaudengo στο Τορίνο. Εκεί συνεχίζεται το δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας υπό τον γενικό τίτλο «Αρχέγονο Μέλλον», που ξεκίνησε στο Παλέρμο.

Σε αυτήν την έκθεση η Ελληνίδα γλύπτρια θα παρουσιάσει το νέο μεγάλων διαστάσεων γλυπτό της από ατσάλι, φως και κινεζικό χαρτί που φέρει τον τίτλο «Ελλαμψις». Εργο που θα συνυπάρξει με την εγκατάσταση «Προσωπικές Καταγραφές», η οποία αποτελείται από 33 ημερολόγια-σημειωματάρια μικρών και μεγαλύτερων διαστάσεων, κολάζ, ακουαρέλες, δύο μανδύες –έναν φυλακτήριο και έναν του Νέσσου– από χειροποίητο κινεζικό χαρτί, όπως και την επιτοίχια εγκατάσταση «Διάλογοι», η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις ανθρώπων που βίωσαν την κρίση. Μεταφέροντας τον λόγο των ανθρώπων αυτών στο έργο της, που συνδυάζει δύο αντίθετα υλικά –τον σκληρό σίδηρο και το ευαίσθητο κινεζικό χαρτί– τον μεταφέρει τρόπον τινά στη δημόσια σφαίρα.

«Εν αρχή ην ο λόγος και το αποτύπωμα, το ίχνος του, είναι εκείνο που συνδέει τα πάντα», λέει η Βένια Δημητρακοπούλου.

​​Διάρκεια έως τις 31/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή