Ο σουρεαλισμός στα καλύτερά του

Ο σουρεαλισμός στα καλύτερά του

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποθεωτικές είναι οι πρώτες παρουσιάσεις για τη νέα, αναδρομική, έκθεση της Ντοροθία Τάνινγκ, η οποία φιλοξενείται από σήμερα στην Tate Modern του Λονδίνου. Τοποθετημένη στην κορύφωση του σουρεαλιστικού κινήματος, η τέχνη της Τάνινγκ φέρνει στον νου παράλληλα από τον Ιερώνυμο Μπος μέχρι τον Εντγκαρ Αλαν Πόε. Μέσα από πίνακες, εγκαταστάσεις και γλυπτά, η Αμερικανίδα καλλιτέχνις επισκέπτεται στοιχειωμένα σπίτια, τρομακτικά όνειρα και παράδοξες οντότητες που ξεπηδούν πολλές φορές μέσα από (λογοτεχνικούς) γοτθικούς εφιάλτες.

Αυτή ακριβώς η σύνδεση με τη λογοτεχνία του φανταστικού και του παράδοξου εξετάζεται περισσότερο και στην έκθεση, πολλά από τα έργα της οποίας έχουν για σκηνικό τους αρχοντικά ή κάστρα. Αλλες πάλι συνθέσεις, όπως η περίφημη εγκατάσταση «Chambre 202, Hotel du Pavot», που θεωρείται από τις τελευταίες σπουδαίες στιγμές του σουρεαλισμού, αγγίζουν τα όρια του κινηματογραφικού σκηνικού, από αυτά που σίγουρα θα συγκινούσαν κάποιον όπως ο Ντέιβιντ Λιντς.

​​Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή