Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε  το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του, στο Μανχάταν, ο διακεκριμένος κριτικός και ιστορικός τέχνης σερ Τζον Ρίτσαρντσον  (φωτ.), σε ηλικία 95 ετών. Ο Ρίτσαρντσον υπήρξε προσωπικός φίλος του Πικάσο και γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία με τη συγγραφή της πολύτομης βιογραφίας του φημισμένου καλλιτέχνη. Ο τέταρτος και τελευταίος τόμος της σειράς που ο ιστορικός έγραφε τον τελευταίο καιρό παραμένει αδημοσίευτος.

(…) Ανακοινώθηκε η λίστα των 13 επικρατέστερων βιβλίων για το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο Man Booker International, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο ξενόγλωσσο πεζογράφημα της περασμένης χρονιάς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη Βρετανία. Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκεται η περυσινή νικήτρια του βραβείου, Oλγκα Τοκάρτσουκ, από την Πολωνία, η οποία διεκδικεί τη φετινή διάκριση με το μυθιστόρημα «Drive your Plow Over the Bones of the Dead». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών, το οποίο μοιράζονται ο συγγραφέας και ο μεταφραστής του έργου.

(…) Το βραβείο  «Δημήτρης Χορν» διεκδικούν και φέτος τέσσερις νέοι ηθοποιοί, οι Θάνος Λέκκας, Μιχάλης Πανάδης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και Μιχάλης Συριόπουλος. Το βραβείο απονέμεται για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία κατά την περασμένη θεατρική σεζόν. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Ο θεσμός συμπληρώνει φέτος 19 χρόνια και ο περυσινός βραβευθείς Γιάννης Νιάρρος θα δώσει τον χρυσό σταυρό στον νέο συνάδελφό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή