Σκέψεις για την αρχιτεκτονική

Σκέψεις για την αρχιτεκτονική

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική και διεθνής αρχιτεκτονική, οι νέες τάσεις και οι καινούργιες προκλήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του κύκλου ομιλιών με τον αρχιτέκτονα – καθηγητή Τάση Παπαϊωάννου, οι οποίες έχουν στόχο να συμβάλουν στη συζήτηση για την ποιότητα του αρχιτεκτονικού χώρου.

Η αρχιτεκτονική και η πόλη βρίσκονται σε μια αέναη και διαχρονική σχέση. Ρευστή, δυναμική, ευμετάβλητη, απρόβλεπτη. Η σύγχρονη ελληνική πόλη αλλάζει ραγδαία και επεκτείνεται άναρχα χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό, εκφράζοντας στον χώρο τον τρόπο ζωής της νεοελληνικής μεταπολεμικής κοινωνίας. Ζούμε σε μια εποχή που η εκρηκτική διάδοση της πληροφορίας έχει αλλοιώσει τα περιγράμματα των συνόρων και δημιουργεί νέες πραγματικότητες. Η εικόνα και το θέαμα που κυριαρχούν επιβάλλουν τα νέα πρότυπα της καθημερινότητάς μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος για την αρχιτεκτονική και τα προβλήματα της πόλης.

Ο Τάσης Παπαϊωάννου είναι καθηγητής του Τομέα Ι των Συνθέσεων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ησαΐα με τον οποίο από το 1979 διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο ασχολούμενοι με μελέτες για δημόσια και ιδιωτικά έργα.

​​Η επόμενη ομιλία του έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30 Απριλίου, 19.00-21.00. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή