ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου η έκθεση «Το ’21 Αλλιώς. Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil», η οποία – όπως είχε γράψει η «Κ» – αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821: απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το μουσείο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-1

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, «πρόκειται για μια πρωτότυπη απεικόνιση σκηνών της Επανάστασης του 1821, αλλά και της καθημερινότητας των αρχών του 19ου αιώνα, με τις αγαπητές στα παιδιά-και σε μεγάλους- φιγούρες».

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-2

Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδόν 1.500 φιγούρες: σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και από γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Ο όρκος των Φιλικών, η φυγή των Παργινών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης που διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς και μια ναυμαχία μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού στόλου, o θάνατος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι και το φιλί από τον Ιμπραήμ, η Εξοδος του Μεσολογγίου, η καθημερινότητα σε ένα χάνι – είναι μερικά μόνον από όσα «ζωντανεύουν» και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-3

Επίσης, περισσότεροι από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ανάμεσά τους και οι φιλέλληνες, αλλά και οι Οθωμανοί που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα παρουσιάζονται μαζί με τα σύντομα βιογραφικά τους.

Διαβάστε σχετικά: Τα Playmobil… σηκώνουν το λάβαρο

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-4

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-5

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» (φωτογραφίες)-6