ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Think big» στο Μαϊάμι

«Think big» στο Μαϊάμι

Εξήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα διαθέτει η φετινή διοργάνωση του Art Basel Miami Beach για να φιλοξενήσει, εκτός των άλλων, τη νέα τάση των εικαστικών, τα έργα με πολύ μεγάλο μέγεθος.

Κάθε Δεκέμβριο ο καλλιτεχνικός κόσμος των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, δίνει ραντεβού στη Φλόριντα. Σε μια διοργάνωση στην οποία το «Think big» είναι κανόνας: μια τεράστια αγορά που φιλοξενεί εκτός των καλλιτεχνών, λαμπερές διασημότητες, εκλεκτικούς φιλότεχνους και πανάκριβα δείπνα σε κλειστό κύκλο. Συνολικά 269 γκαλερί εκπροσωπούνται στο Miami Beach Convention Center, από το Τόκιο μέχρι το Τορόντο.

Ωστόσο, το φετινό Art Basel θέλει να είναι και πολιτικό, τουλάχιστον με τους όρους της μετά #MeToo εποχής. Ετσι, επιδιώκει να τονίσει τη διαφορετικότητα στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, προβάλλοντας περισσότερο από ποτέ την αφρικανική κουλτούρα, με καλλιτέχνες από την Αφρική αλλά και Αφροαμερικανούς. Τέλος, το Pinta Miami, που δίνει έμφαση στη δημιουργία από τη Λατινική Αμερική, επιστρέφει φέτος πιο δυναμικό, παρουσιάζοντας 80 γκαλερί και 300 καλλιτέχνες από τον ισπανόφωνο κόσμο.