Ασπρόμαυρο καλοκαίρι στην Ακρόπολη

Ασπρόμαυρο καλοκαίρι στην Ακρόπολη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολλές από τις φωτογραφίες μου απηχούν με τον δικό τους τρόπο τα δρώμενα των ελληνικών μύθων –άλλοτε σε αρμονία με τη φύση κι άλλοτε βίαια–, ακόμη κι όταν καταγράφουν τη ρουτίνα και τον ρυθμό των απλών επισκεπτών». Ο Ελληνοαμερικανός διακεκριμένος φωτογράφος Tod Papageorge πέρασε το 1983 και το 1984 έναν καλοκαιρινό μήνα στην Αθήνα, στην Ακρόπολη, και δημιούργησε μία σειρά ασπρόμαυρων εικόνων που παρουσιάζονται στο λεύκωμα «On the Acropolis» (εκδ. STANLEY/BARKER).

«Εμενα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, το Zafolia, που βρίσκεται πέντε λεπτά από την Ακρόπολη», θυμάται ο ίδιος. «Συνήθως έτρωγα μεσημεριανό σε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο στην Πλάκα, ακριβώς κάτω από τον Παρθενώνα». Ο Papageorge έχει γίνει διάσημος για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του για το Studio 54 και το Central Park στη Νέα Υόρκη. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Κ» είχε πει ότι μια φωτογραφία είναι καλή «όταν η φόρμα και το περιεχόμενο συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς το ένα να “σκοτώνει” το άλλο».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή