Δέκα νέοι καλλιτέχνες, δώδεκα μέρες δημιουργίας στους κοιτώνες ενός πρώην στρατοπέδου

Δέκα νέοι καλλιτέχνες, δώδεκα μέρες δημιουργίας στους κοιτώνες ενός πρώην στρατοπέδου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα νέοι καλλιτέχνες από τον χώρο των εικαστικών, της μουσικής και της γραφιστικής, δύο εικαστικοί με διεθνή παρουσία, δώδεκα μέρες δημιουργίας στους κοιτώνες ενός πρώην στρατοπέδου, δύο ανοιχτά masterclasses: αυτή είναι μια μικρή καταγραφή του 4ου Εργαστηρίου Νέων Καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πεδίο Δράσης Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς.

Τα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης πρόκειται να παρουσιαστούν στην έκθεση “Μεσογειακό Ταμπεραμέντο: Στερεότυπα τόπων και άλλοι μύθοι”, που θα φιλοξενηθεί από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 9 Μαρτίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι.

Η έκθεση αποτελεί την τελευταία εκδήλωση της 4ης Μπιενάλε, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου. Θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή από τις 10πμ έως τις 6μμ, με δωρεάν είσοδο. Οι Ελεάνα Αντωνάκη, Γιώργος Γεροντίδης, Χρήστος Δημητριάδης, Γιάννης Δρακόπουλος, Σωτηρία Ζορμπά, Ναυσικά Μοσχοπούλου, Αποστόλης Ρίζος, Νανά Σαχίνη, Αναστάσης Στρατάκης, και May Roosevelt, συμμετείχαν στο Εργαστήριο, μετά από ένα ανοιχτό κάλεσμα της Μπιενάλε και του Πεδίου Δράσης Κόδρα.

Οι καταξιωμένοι εικαστικοί Νίκος Μαυρίδης και Adrian Paci ήταν οι διδάσκοντες του Εργαστηρίου, το οποίο πέρα από την καθαυτό καλλιτεχνική δημιουργία έδωσε την ευκαιρία για ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με επίκεντρο τη Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή